Η Voyah ολοκληρώνει τις πρώτες παραδόσεις οχημάτων στη Νορβηγία

Η θυγατρική της Dongfeng Voyah παρέδωσε τα πρώτα της ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Τον Δεκέμβριο, οι πρώτες 136 μονάδες του ηλεκτρικού SUV μοντέλου Voyah Free παραδόθηκαν σε πελάτες στη Νορβηγία. Το 2023 θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές – η Γερμανία δεν έχει ακόμη κατονομαστεί.

Η Voyah είναι μια πολύ νεανική μάρκα, η premium παράρτημα της αυτοκινητοβιομηχανίας Dongfeng παρέδωσε τα πρώτα της οχήματα στην Κίνα τον Αύγουστο του 2021. Μέχρι το τέλος του έτους, 6.791 ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχαν παραδοθεί στους πελάτες.

Για την επέκταση στη Νορβηγία, η Voyah τήρησε τα αυτοεπιβεβλημένα χρονοδιαγράμματα: Η κυκλοφορία στην αγορά στη Νορβηγία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στα μέσα Φεβρουαρίου. Τόσο τα εγκαίνια του πρώτου εκθεσιακού χώρου της Voyah στο Όσλο (και του πρώτου εκθεσιακού χώρου της μάρκας εκτός Κίνας), που είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, όσο και η έναρξη των παραδόσεων το τέταρτο τρίμηνο του 2022 έχουν πραγματοποιηθεί.

Οι Νορβηγοί πελάτες πλήρωσαν το ισοδύναμο των 69.220 ευρώ (719.000 NOK) για το νέο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Περαιτέρω παραδόσεις αναμένεται να ακολουθήσουν τον Ιανουάριο: Η πρώτη παρτίδα του Voyah Free, που έφτασε στη Νορβηγία τον Νοέμβριο του 2022, περιελάμβανε 500 οχήματα, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές.

Το Voyah Free είναι ένα ηλεκτρικό SUV μήκους 4,90 μέτρων με μεταξόνιο 2,96 μέτρων. Ωστόσο, ένα διαφορετικό σύστημα ηλεκτρικής κίνησης είναι πιθανό να προσφερθεί στη Νορβηγία: Car News Κίνα γράφει για ένα μοντέλο διπλού κινητήρα με ισχύ 360 kW, μέγιστη ροπή 720 Nm και χάρη στην μπαταρία 106,7 kWh, το Free λέγεται ότι έχει αυτονομία WLTP 500 χιλιομέτρων.

Στην Κίνα, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τρεις επιλογές μετάδοσης κίνησης, η καθεμία με διαφορετικά δεδομένα απόδοσης: Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς έχει απόδοση 255 kW και, με την μπαταρία 88 kWh, αυτονομία NEDC 505 χιλιομέτρων. Το τετρακίνητο μοντέλο παράγει 510 kW και χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία για 475 χιλιόμετρα. Υπάρχει επίσης μια έκδοση στην Κίνα με μπαταρία 33 kWh και επέκταση αυτονομίας 1,5 λίτρων – για αυτονομία NEDC 860 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 140 είναι ηλεκτρικά.

Η είσοδος σε άλλες διεθνείς αγορές έχει προγραμματιστεί για το 2023. Το Ισραήλ, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Δανία έχουν τεθεί στο στόχαστρο μέχρι στιγμής.

carnewschina.com, pandaily.com, weibo.cn