Η Volvo Trucks στοχεύει στον Καλιφορνέζικο διάδρομο φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών

Στις ΗΠΑ, η Volvo Trucks North America συνεργάζεται με συνεργάτες στην Καλιφόρνια για την κατασκευή ενός δημόσια προσβάσιμου διαδρόμου φόρτισης για φορτηγά μεσαίου και βαρέως τύπου. Το Έργο Electrified Charging Corridor υποστηρίζεται από επιχορήγηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια (CEC). Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Το έργο θα συνδέσει πολλές μητροπολιτικές περιοχές στην Καλιφόρνια. Αποσκοπεί στην άρση των βασικών εμποδίων στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης εμβέλειας μεσαίας και βαριάς χρήσης και στην επιτάχυνση της ευρείας υιοθέτησης. Τον επόμενο ενάμιση χρόνο, το έργο θα αναπτύξει φορτιστές υψηλής ισχύος σε αρκετές υπάρχουσες αντιπροσωπείες της Volvo Trucks στην Κεντρική και Βόρεια Καλιφόρνια. Αυτό θα περιλαμβάνει τα TEC Equipment Oakland, TEC Equipment Dixon, Western Truck Center στο Stockton και Affinity Truck Centers στο Fresno και στο Bakersfield.

Το Electrified Charging Corridor Project έχει ως στόχο να επιτρέψει την άνετη φόρτιση για στόλους μικρών επιχειρήσεων που θέλουν να αποφύγουν μεγάλες οικονομικές επενδύσεις σε υποδομές φόρτισης μεγάλης κλίμακας στο χώρο τους, καθώς και στόλους που θέλουν να πιλοτάρουν ένα ηλεκτρικό όχημα μέσω ενοικίασης και βραχυπρόθεσμης ευκαιρίες μίσθωσης και στόλους που χρειάζονται μια τοποθεσία ουδέτερη από OEM για να «χρεώσουν ευκαιρίες» κατά μήκος της διαδρομής τους. Οι σταθμοί φόρτισης είναι «στρατηγικά τοποθετημένοι» ώστε τα οχήματα να μπορούν να ταξιδεύουν τις διαδρομές χωρίς άγχος εμβέλειας.

Οι συνεργάτες της Volvo Trucks είναι οι Volvo Financial Services, Volvo Technology of America, Shell Recharge Solutions, TEC Equipment, Affinity Truck Center και Western Truck Center. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, τα φορτηγά Volvo άνοιξαν τα βιβλία παραγγελιών για μια πλήρη γκάμα βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών.

«Αυτό το έργο ανοίγει την πόρτα σε ένα πραγματικά ηλεκτρισμένο μέλλον στις εμπορευματικές μεταφορές, όπου τα μεσαία και βαρέα φορτηγά με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων δεν περιορίζονται πλέον σε μικρές αποστάσεις και επιστροφές στη βάση, αλλά μπορούν να ταξιδεύουν πολύ μακριά σε όλη την πολιτεία. » εξηγεί ο Peter Voorhoeve, πρόεδρος της Volvo Trucks North America. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την κατασκευή του Electrified Charging Corridor Project φέτος σε συνεργασία με αυτούς τους πρωτοπόρους αντιπροσώπους φορτηγών για να βοηθήσουμε τους στόλους να ενσωματώσουν επιτυχώς ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία στις δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού μοντέλου Volvo VNR».

volvotrucks.us