Η Volvo Cars σταματά να πουλά ήπια υβριδικά στη Δανία

Η Volvo Cars σταμάτησε να πουλά ήπια υβριδικά στη Δανία και τώρα προσφέρει εκεί μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά. Η Δανία είναι η δεύτερη χώρα μετά τη Νορβηγία όπου η Volvo Cars πουλά αποκλειστικά τα μοντέλα της BEV και PHEV που διατίθενται στην αγορά με την ετικέτα Recharge.

Η Volvo είχε ήδη τερματίσει παγκοσμίως την πώληση οχημάτων καθαρής καύσης το 2019. Από τότε, η σουηδική εταιρεία κατασκευάζει ήπια υβριδικά μαζί με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά. Ωστόσο, αυτά τα οχήματα δεν μπορούν να οδηγήσουν αμιγώς ηλεκτρικά ή να φορτιστούν εξωτερικά – επομένως χρησιμοποιούνται σαν οχήματα καθαρής καύσης.

Ενώ η Νορβηγία είναι εδώ και καιρό η πρωτεύουσα των ταξινομήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Σκανδιναβία και σε κάποιο βαθμό στη Σουηδία, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Δανία έχουν επίσης αυξηθεί απότομα πρόσφατα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, αλλά και μέσω νέων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από άλλες χώρες. Οι Κινέζοι κατασκευαστές BYD και Nio έχουν επίσης στρέψει το βλέμμα τους στη Δανία.

Στη δήλωση, η Volvo Cars Denmark εξήγησε την κίνηση με την υψηλή ζήτηση των πελατών για μοντέλα BEV και PHEV και την αυξανόμενη υποδομή φόρτισης καθώς και την εθνική εστίαση στη βιωσιμότητα. Το τελευταίο οδήγησε επίσης σε ορισμένα φορολογικά οφέλη για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο μόνο με μπαταρία, η Volvo προσφέρει επί του παρόντος τα τεχνικά σχετικά μοντέλα XC40 και C40 – το τελευταίο, όπως γνωρίζουμε, διατίθεται μόνο ως BEV. Όλες οι υπόλοιπες σειρές μοντέλων μέχρι το παλιό XC90 προσφέρονται από τους Σουηδούς ως plug-in υβρίδια. Ο διάδοχος του XC90 θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος – τότε ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ως μέρος του σχεδίου της να επικεντρωθεί και αποκλειστικά να κατασκευάζει και να πουλά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, οι ημέρες των plug-in υβριδικών είναι επίσης μετρημένες. «Είναι πολύ πιθανό η Δανία να είναι μια από τις πρώτες αγορές που θα αποχαιρετήσει τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα», λέει η Sarka Heyna Fuchsova, επικεφαλής της Volvo Car Denmark.

mynewsdesk.com (στα δανικά)