Η Volvo κατοχυρώνει τα δικαιώματα για το όνομα μοντέλου «EXC90».

Οι πρώτες φωτογραφίες της αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα μεγάλο SUV της Volvo εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο. Η Volvo έχει επίσης καταχωρίσει το όνομα «EXC90» στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Αυτό τροφοδοτεί εικασίες για την αμιγώς ηλεκτρική διάδοχη γενιά – αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση του τρέχοντος plug-in υβριδικού.

Είναι ήδη γνωστό ότι η διάδοχος γενιά του μεγάλου SUV της Volvo θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Υπό το πρώην αφεντικό της Volvo, Håkan Samuelsson, πάρθηκε η απόφαση να παρεκκλίνει από τη μακρόχρονη ονοματολογία της σουηδικής μάρκας για τη νέα ηλεκτρική γενιά και να δώσει τα ονόματα των μοντέλων – το όνομα «Embla» έχει ήδη καταχωρηθεί. Η Έμπλα είναι η πρώτη γυναίκα στη σκανδιναβική μυθολογία.

Από τον Μάρτιο, ωστόσο, ο Βρετανός Jim Rowan είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Volvo. Το αν ο Rowan έχει ανατρέψει την απόφαση δεν είναι άμεσα γνωστό. Αυτό που είναι σαφές, ωστόσο, είναι ότι οι Σουηδοί έχουν προστατεύσει το εμπορικό σήμα «Volvo EXC90» στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων και των χερσαίων οχημάτων. Η ανακοίνωση ότι η έκδοση σειράς του Volvo Concept Recharge που θα εμφανιστεί το 2021 θα ξεκινά με φωνήεν θα εκπληρωθεί και με το EXC90. Και όμως –σε αντίθεση με την ονομασία Embla– θα ήταν σαφές πού θα τοποθετηθεί το όχημα στη γκάμα μοντέλων της Volvo.

Αλλά αν το ‘EXC90’ είναι πραγματικά η καθαρά ηλεκτρική διάδοχος γενιά είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Παράλληλα, έχουν προκύψει οι πρώτες αποδόσεις ενός μεγάλου SUV της Volvo, οι οποίες προέρχονται από άλλη αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η σχεδίαση στο μπροστινό μέρος θα μπορούσε να περάσει ως ένα μείγμα της τρέχουσας σχεδίασης της Volvo και της ιδέας Recharge που παρουσιάστηκε το 2021.

Μια ένδειξη για το πραγματικό μοντέλο πίσω από τη σχεδιαστική εφαρμογή παρέχεται από την πλάγια όψη: το μπροστινό καπό είναι ακόμα αρκετά μακρύ και οι μπροστινοί και πίσω προεξοχές είναι επίσης ασυνήθιστα μεγάλοι σε σχέση με το μεταξόνιο για μια πλατφόρμα αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Το όχημα που φαίνεται στα γραφικά φαίνεται πολύ συμβατικό. Στην πίσω σχεδίαση, ωστόσο, η σχεδιαστική πατέντα αποκλίνει από τη συνηθισμένη γραμμή της Volvo με τα όρθια πίσω φώτα να εκτείνονται προς τα πάνω δίπλα στο πίσω παράθυρο. Τα πίσω φώτα σε σχήμα C είναι τοποθετημένα χαμηλότερα.

Είναι πιθανό ότι το «EXC90» και το συμβατικό μοτίβο σχεδίασης δεν είναι η ολοκαίνουργια και πλήρως ηλεκτρική γενιά που ονομάζεται Embla, αλλά ένα άλλο λίφτινγκ της τρέχουσας γκάμας, η οποία θα συνεχίσει να κατασκευάζεται με (plug-in) υβριδικά συστήματα κίνησης στο παράλληλα με την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα για κάποια χρόνια. Τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε συνέδριο αντιπροσώπων στις ΗΠΑ όπου, σύμφωνα με την ατζέντα του συνεδρίου, ανακοινώθηκαν πέντε μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων και δύο PHEV. Τα δύο PHEV είναι «επανασχεδιασμένες εκδόσεις των plug-in υβριδικών S90 και XC90».

Το μόνο σχόλιο της Volvo σχετικά με το όνομα και τις πατέντες σχεδιασμού ήταν ότι «είναι πολιτική μας να μην σχολιάζουμε μελλοντικά προϊόντα».

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

carscoops.com, motor1.com (όνομα μοντέλου), worldscoop.forumpro.fr (σχέδιο)