Η Volkswagen America ανακοινώνει τιμές για το 2023 ID.4

Η Volkswagen της Αμερικής ανακοίνωσε ότι η τιμολόγηση για το ηλεκτρικό συμπαγές SUV ID.4 του 2023 θα ξεκινά από MSRP 37.495 $. Το ηλεκτρικό SUV θα κυκλοφορήσει σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, με τα οχήματα να αναμένεται να φτάσουν στους αντιπροσώπους το φθινόπωρο.

Τώρα συναρμολογημένο στο Chattanooga, το ID.4 προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού – «Standard»/«Pro», «S» και «S Plus» – με την επιλογή μπαταριών 62 kWh και 82 kWh και στον πίσω τροχό ή οδήγηση όλων των τροχών. Η είσοδος ID.4, που τώρα ονομάζεται ID.4 Standard, είναι εξοπλισμένη με μια νέα μπαταρία 62 kWh, επιτρέποντας χαμηλότερη τιμή εισόδου και προκαταρκτική εκτιμώμενη αυτονομία 208 μιλίων από τον κατασκευαστή, με βάση έναν προσομοιωμένο κύκλο δοκιμής EPA.

Οι τιμές για τις διαφορετικές παραλλαγές κυμαίνονται από τα προαναφερθέντα $37.495 για την έκδοση Standard, ενώ η έκδοση “Pro” του ίδιου οχήματος θα κοστίσει στους πελάτες τουλάχιστον 42.495 $ MSRP. Το κορυφαίο μοντέλο, το ID.4 AWD Pros S Plus, κοστίζει 53.995 $.

Όσον αφορά την ισχύ του συστήματος ηλεκτρικής κίνησης, ένας σύγχρονος κινητήρας μονού, μόνιμου μαγνήτη τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς και παρέχει 150 kW. Το ID.4 Pro συνεχίζει με μια μπαταρία 82 kWh που επιτρέπει μια προκαταρκτική εκτιμώμενη αυτονομία 275 μιλίων από τον κατασκευαστή, ενώ τα μοντέλα ID.4 AWD Pro προσθέτουν έναν ασύγχρονο κινητήρα στον μπροστινό άξονα, με αποτέλεσμα μια πρόσκρουση στα 220 kW και EPA -εκτιμώμενη εμβέλεια 255 μίλια. Η λειτουργία Plug&Charge είναι πλέον στάνταρ στο ID.4.

Ενώ το ID.4 πληροί τις προϋποθέσεις για την πλήρη πίστωση φόρου στις ΗΠΑ, λόγω της συναρμολόγησης στις ΗΠΑ, ωστόσο, η Volkswagen επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει ένα «τέλος προορισμού» για όλα τα μοντέλα 1.295 $.

Η Volkswagen ξεκίνησε την παραγωγή του ID.4 μόλις πριν από μία εβδομάδα στις ΗΠΑ και ήδη εξετάζει τη δημιουργία μιας δεύτερης τοποθεσίας παραγωγής. Στη Γερμανία, η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV βρίσκεται σε εξέλιξη στο Emden από τον Μάιο, με μια νέα παραλλαγή AWD που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο, αν και υπήρχαν καθυστερήσεις λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

vw.com