Η Volkswagen φημολογείται ότι θα επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση

Η μάρκα VW πρόκειται να επανασχεδιάσει ουσιαστικά τη στρατηγική προϊόντων της για περαιτέρω ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με την έκθεση, περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με βάση το MEB πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά, για τα οποία το MEB πρόκειται να εκσυγχρονιστεί με επένδυση δισεκατομμυρίων.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με αναφορά σε απροσδιόριστα έγγραφα της VW, το MEB δεν πρόκειται πλέον να αντικατασταθεί γύρω στο 2025, όπως έχει προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της στρατηγικής του νέου προϊόντος. Σύμφωνα με τα σχέδια υπό τον πρώην επικεφαλής του ομίλου Herbert Diess και το τότε αφεντικό της επωνυμίας Ralf Brandstätter, το MEB δεν επρόκειτο να αναπτυχθεί περαιτέρω μέχρι τότε, αλλά να αντικατασταθεί από τη νέα τυπική πλατφόρμα SSP από το 2025/2026.

Η νέα διοίκηση υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Oliver Blume και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Brand Thomas Schäfer σχεδιάζει τώρα διαφορετικά και έρχεται σε ρήξη με τα σχέδια των προκατόχων τους – όπως έχουν ήδη δείξει οι φήμες για την υποτιθέμενη ακύρωση του νέου εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Wolfsburg-Warmenau. Στην πραγματικότητα, οι αναφορές για το εργοστάσιο του Warmenau και το τρέχον άρθρο στο FAZ σχετικά με τη στρατηγική του προϊόντος θα πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο: Για το SSP πιθανότατα θα έρθουν τρία έως τέσσερα χρόνια αργότερα.

Για να γεφυρωθεί αυτός ο χρόνος και να μην χαθεί η επαφή, το MEB, που ουσιαστικά έχει ήδη διαγραφεί, πρόκειται να βελτιωθεί με επενδύσεις έως και 1,5 δισ. ευρώ. Ένα από τα σημεία: Η μονάδα μονάδας VW πρέπει να προωθηθεί. Δεν θα χρησιμοποιηθεί με το επόμενο κιτ SSP, αλλά ήδη στο MEB, γράφει η FAZ. Επιπλέον, το άρθρο περιέχει μια πρόταση που είναι πιθανό να βλάψει πολλούς στον όμιλο: «Πάνω απ’ όλα, τα ελλείμματα σε σύγκριση με την προσφορά Hyundai/Kia έχουν τρομάξει τη νέα ανώτατη διοίκηση γύρω από τον Schäfer και τον πρόεδρο του ομίλου Oliver Blume», έγραψε η FAZ. .

Αυτά τα νέα μοντέλα που βασίζονται στο βελτιωμένο MEB ή “MEB Evo” πρόκειται επίσης να είναι ηλεκτρικές εκδόσεις γνωστών μοντέλων της Volkswagen – και όχι μόνο θεμελιωδώς νέα μοντέλα όπως το ID.3 ή το ID.4. Το VW Tiguan θα μπορεί επίσης να οδηγεί πλήρως ηλεκτρικά το αργότερο μέχρι το 2026 και να προσφέρει αυτονομία 700 χιλιομέτρων. Η χωρητικότητα φόρτισης θα είναι 175 έως 200 kW – που θα σήμαινε ακόμα 400 αντί για 800 βολτ. Η τοποθεσία παραγωγής θα είναι το Wolfsburg – το υπάρχον εργοστάσιο, προσέξτε, όχι το νέο εργοστάσιο στο Warmenau. Σύμφωνα με την FAZ, η Blume και ο διευθυντής της επωνυμίας της VW, Thomas Schäfer, έχουν ήδη αποφασίσει κατά του νέου κτιρίου.

Ο γύρος προγραμματισμού, στον οποίο το διοικητικό συμβούλιο και το εποπτικό συμβούλιο αποφασίζουν για την κατανομή των εργοστασίων για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα μπορούσε να προσφέρει σαφήνεια σε αυτό το σημείο. Σε αυτή τη συνάντηση, που συνήθως πραγματοποιείται τον Νοέμβριο, λαμβάνονται επίσης αποφάσεις για τις εκκινήσεις και τις εγκαταστάσεις νέων μοντέλων – ο γύρος προγραμματισμού του 2022 θα κάλυπτε την περίοδο έως το 2027, δηλαδή και το υποτιθέμενο ηλεκτρικό Tiguan το 2026. Ωστόσο, το 71 ο γύρος προγραμματισμού αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία. Μετά την αλλαγή αφεντικού και τις καθυστερήσεις στην Cariad χρειάζεται περισσότερος χρόνος, άρα ο τενόρος.

Η συγκέντρωση στα πιο ισχυρά μοντέλα όπως το Tiguan υποτίθεται ότι θα έχει και μεσοπρόθεσμες συνέπειες στην ονομασία. είχε ο Schäfer πρόσφατα υπαινίχθηκε να Αυτοκίνητο περιοδικό ότι ένα ηλεκτρικό Golf θα μπορούσε κάλλιστα να συνυπάρχει με το ID.3 και να ονομάζεται ID. Γκολφ. Σύμφωνα με την FAZ, η VW θα μπορούσε να προχωρήσει παρόμοια με το όνομα για το ηλεκτρικό Tiguan και πιθανώς και για τα Polo και Passat. Τώρα «εργάζονται σε μια λογική σύντηξη με το όνομα ID, το οποίο σημαίνει το ηλεκτρικό και θεωρείται επίσης άξιο διατήρησης».

faz.net (στα γερμανικά)