Η Volkswagen και η OVO Energy παρουσιάζουν τη δοκιμή V2X στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η INFLEXION είναι μια νέα κοινοπραξία που περιλαμβάνει τη Volkswagen UK, την OVO Energy και τον πάροχο της πλατφόρμας Kaluza. Χρησιμοποιώντας υλικό από την Indra, οι συνεργάτες στοχεύουν να λανσάρουν λύσεις που να κάνουν το όχημα σε όλα που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν από τους οδηγούς πάνω από 420 £ ετησίως, και η Ovo μας είπε περισσότερα.

Αρχικά, η Kaluza αποκαλεί το INFLEXION «την πρώτη και μεγαλύτερη στον κόσμο ανάπτυξη λύσεων οικιακής χρήσης από όχημα σε δίκτυο (V2G)» – τουλάχιστον αυτή στην οποία εμπλέκεται η εταιρεία – και θα βασίζεται στο CCS.

Πιο πρακτικά, η κοινοπραξία ισχυρίζεται ότι οι συμμετέχοντες οδηγοί θα μπορούσαν να κερδίζουν περίπου 420 £ ετησίως (ή ακόμα και 800 £, όπως φάνηκε σε προηγούμενη δοκιμή V2G από την OVO) για την πώληση της ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στα αυτοκίνητά τους πίσω στο δίκτυο.

Όντας μια προσφορά V2X, ωστόσο, η μπαταρία EV μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία οικιών ή συσκευών με απώτερο σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας EV και να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στην εξισορρόπηση του δικτύου και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, έτσι Kaluza.

«Το V2X θα έχει μια μεταμορφωτική επίδραση στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του ενεργειακού μας συστήματος, αλλά μόνο εάν το κάνουμε προσιτό και προσιτό σε όλους», δήλωσε ο Scott Neuman, Διευθύνων Σύμβουλος της Kaluza. Πρόσθεσε ότι το INFLEXION ήταν ένα «συναρπαστικό βήμα για τη βιομηχανία να ασχοληθεί και να μάθει από πραγματικούς οδηγούς EV» και να φέρει τις λύσεις V2X «πιο κοντά στην αληθινή, εμπορική κλίμακα».

Η Volkswagen UK θα παραδώσει οχήματα και την OVO την ενέργεια με την κοινοπραξία να σχεδιάζει «να δώσει προτεραιότητα στη δέσμευση με τις μάρκες του Ομίλου Volkswagen και τους πελάτες της OVO Energy για να διασφαλίσει ότι η λύση θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και τον τρόπο ζωής των οδηγών EV».

Το πώς ακριβώς ήταν ασαφές από την ανακοίνωση, π.χ. πότε και πού μπορούν να εγγραφούν οι οδηγοί. Ωστόσο, το αίτημά μας για πληροφορίες μας ενημέρωσε η OVO ότι η κοινοπραξία βρισκόταν αυτή τη στιγμή στη φάση 1 όπου διεξάγει έρευνα μέσω εργαστηρίων και ερευνών με πελάτες εκτός από το πιλοτικό τεχνικής ολοκλήρωσης.

«Η δοκιμή με την οποία εγκαθιστούμε συσκευές στα σπίτια δεν θα είναι μέχρι τη φάση 2 αργότερα φέτος (ελπίζουμε)», έγραψε ένας εκπρόσωπος μέσω email.

«Δοκιμάζουμε το πιο πρόσφατο υλικό V2X από την Indra, το οποίο είναι συμβατό με CCS, αλλά δεν μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν σχετικά με το πώς θα το λάβουν οι μελλοντικοί συμμετέχοντες», ενημερώνει περαιτέρω η εταιρεία.

Ωστόσο, οι πελάτες της Ovo μπορούν να εγγραφούν για τη δοκιμή αργότερα το 2023 και η εταιρεία μας είπε ότι οι οδηγοί μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους εδώ.

Οι επόμενες φάσεις θα δουν την κοινοπραξία να επεξεργάζεται επιχειρηματικά μοντέλα V2X και κίνητρα πελατών.

Το INFLEXION χρηματοδοτείται από το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) και παρέχεται από την Innovate UK.

Όλοι οι συνεργάτες μπορούν να βασιστούν στην προηγούμενη εμπειρία. Η Volkswagen, για παράδειγμα, μόλις δημοσίευσε τα ευρήματα ενός πρόσφατου πιλότου V2G στη Γερμανία, όπως αναφέρθηκε.

kaluza.com