Η Volkswagen επενδύει 460 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ

Η Volkswagen επενδύει περίπου 460 εκατομμύρια ευρώ στη μετατροπή του κύριου εργοστασίου της στο Wolfsburg ως πρώτο βήμα μέχρι τις αρχές του 2025. Οι επενδύσεις θα κατευθυνθούν κυρίως στις προετοιμασίες για την πρόσφατα επιβεβαιωμένη παραγωγή του νέου ID.3 – αλλά και μια πιθανή ταυτότητα .3 X συμπαγές SUV.

Το συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής στο Wolfsburg από το 2023 και μετά. Αρχικά, σε μερική παραγωγή με εξαρτήματα από το Zwickau, ενώ η πλήρης παραγωγή προγραμματίζεται στο εργοστάσιο από το 2024 και μετά. Η VW μόλις επιβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα του ramp-up, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Το εργοστάσιο του Wolfsburg κατασκευάζει μοντέλα καύσης όπως το Golf και το Tiguan, και τα δύο βασισμένα στο MQB. Παρόλο που αυτά τα μοντέλα προσφέρονται ήδη ως plug-in υβριδικά – που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμη μια ορισμένη ποσότητα τεχνογνωσίας υψηλής τάσης – το εργοστάσιο πρέπει ακόμα να εξοπλιστεί για την πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα MEB.

Η Volkswagen λέει ότι τώρα προετοιμάζονται και μέτρα προσόντων για το εργατικό δυναμικό. «Με αυτές τις ισχυρές αποφάσεις και επενδύσεις, θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου και να προσφέρουμε στο εργατικό δυναμικό μια συγκεκριμένη μακροπρόθεσμη προοπτική», δήλωσε ο επικεφαλής της μάρκας VW, Thomas Schäfer. Κοιτάζοντας μπροστά για το τρέχον έτος, ο Schäfer ευχαρίστησε τους εργαζομένους για το «υψηλό επίπεδο ευελιξίας και συνοχής σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

Μετά την αύξηση της παραγωγής του ID.3, ένα επιπλέον πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο MEB στην κατηγορία των SUV πρόκειται να «αυξήσει βιώσιμα» την παραγωγή EV στο Wolfsburg. Ένα τέτοιο όχημα ονομάστηκε πρόσφατα ID.3 X, αλλά πρέπει να διακρίνεται οπτικά από το γνωστό ID.3. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες, αν και το MEB πιθανότατα θα ορίσει τις παραμέτρους για τα συστήματα κίνησης και τις δυνατότητες φόρτισης του οχήματος.

Αυτό μπορεί κάλλιστα να έρθει με αλλαγές αφού ο Schäfer μιλά ρητά για μια επερχόμενη πλατφόρμα που θα αναφέρεται ως MEB+. «Το MEB έχει ακόμα πολλές δυνατότητες. Στόχος μας είναι να πάμε την πλατφόρμα στο επόμενο επίπεδο», λέει το αφεντικό της μάρκας. «Για να το πετύχουμε αυτό, επενδύουμε ουσιαστικά στην αναβάθμισή του. Με το MEB+, θα είμαστε σε εξαιρετική θέση για τα επόμενα χρόνια».

Ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας λέει ότι το MEB+ θα πρέπει να επιτρέπει υψηλότερες ταχύτητες φόρτισης και μεγαλύτερες εμβέλειες χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένους στόχους από αυτή την άποψη. Η VW επιβεβαίωσε επίσης ότι η «υψηλά τυποποιημένη μονάδα κυψέλης από το εργοστάσιο κυψελών του ίδιου του ομίλου στο Salzgitter» θα ενσωματωθεί επίσης στο MEB+, για το οποίο, μέχρι στιγμής, φημολογούνταν μόνο. Αυτό σημαίνει ότι το MEB θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την προγραμματισμένη. Αυτή η δήλωση της VW υποδεικνύει ότι το MEB+ δεν θα έρθει πριν από το 2025 – επειδή τότε είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η παραγωγή της μονάδας κυψέλης στο Salzgitter.

Αυτό που είναι ακόμα αναποφάσιστο είναι αν το νέο μοντέλο θα είναι SUV. «Η εκκίνηση του ID.3 είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την ηλεκτροδότηση της κύριας μονάδας μας. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε στενά με το συμβούλιο εργαζομένων για να φέρουμε ένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο βασισμένο στο MEB+ στο Wolfsburg – αυτό θα είναι ένα μοντέλο μεγάλου όγκου στην ακμάζουσα κατηγορία SUV», λέει ο Schäfer. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία οχημάτων στον κόσμο, η οποία φιλοξενεί επίσης το δημοφιλές μας Tiguan. Το νέο μοντέλο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα των αναγνωριστικών ID.4 και ID.5 με τις μεγαλύτερες πωλήσεις». Ενώ η κατηγορία των SUV μπορεί επί του παρόντος να «ανθίζει», με την υπερβολική χρήση ενέργειας, φαίνεται ότι η Volkswagen αναμένει μείωση των τιμών ενέργειας και επαρκώς ενισχυμένα δίκτυα για τη μαζική χρήση ιδιαίτερα μεγάλων ηλεκτρικών οχημάτων για προσωπική χρήση στη συνέχεια. περίοδος.

Η πρόεδρος του συμβουλίου εργασίας Daniela Cavallo είπε ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα σχεδιαστεί από κοινού. «Η Βόλφσμπουργκ αντιπροσωπεύει το μέλλον. Και το Συμβούλιο Εργασίας έχει μια ξεκάθαρη φιλοδοξία για την τοποθεσία του Βόλφσμπουργκ: παραγωγή τελευταίας τεχνολογίας, το καλύτερο εργατικό δυναμικό και το μεγαλύτερο πρωτοποριακό πνεύμα. Αυτό σημαίνει ότι η Wolfsburg θα παραμείνει η δύναμη της μάρκας – και του Ομίλου – τα επόμενα χρόνια με τη μετατροπή σε ηλεκτρική παραγωγή, ένα επιπλέον πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο έως το 2026, μαζί με το Trinity και το SSP. Θα αναπτύξουμε μαζί το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα. Έτσι δημιουργούμε ασφαλείς θέσεις εργασίας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα παραγωγής στο κύριο εργοστάσιό μας που έχει ξεπεράσει πολλές κρίσεις σε αυτή τη δύσκολη χρονιά».

volkswagen-newsroom.com