Η Volkswagen δεσμεύεται να ψάξει έναν ιστότοπο Gigafactory στον Καναδά

Ο Όμιλος Volkswagen και η θυγατρική του για μπαταρίες PowerCo ξεκίνησαν την αναζήτηση μιας τοποθεσίας για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών στη Βόρεια Αμερική, συγκεκριμένα στον Καναδά. Η PowerCo και η Umicore συμφώνησαν ταυτόχρονα σε μια στρατηγική συμφωνία προμήθειας για υλικό καθόδου στη Βόρεια Αμερική.

Η συγκεκριμένη έρευνα βασίζεται σε ένα προηγούμενο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Volkswagen και του Καναδά που υπεγράφη τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Τώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Oliver Blume, και ο François-Philippe Champagne, ο Καναδός Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας, υπέγραψαν σήμερα μια προσθήκη στο Wolfsburg για τον εντοπισμό κατάλληλων τοποθεσιών για την κατασκευή ενός εργοστασίου κυψελών στον Καναδά.

Το έγγραφο ενισχύει τα σχέδια που έγιναν νωρίτερα με τη Volkswagen, προσθέτοντας συνεργασία με βάση τα κριτήρια ESG μεταξύ της PowerCo και του καναδικού τομέα εξόρυξης. Ωστόσο, το «στοιχείο κλειδί» στην Προσθήκη είναι η αναζήτηση πιθανών τοποθεσιών για ένα gigafactory. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνολογία της Volkswagen AG και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της PowerCo SE Thomas Schmall δήλωσε ότι η Volkswagen «δεν θα εξετάσει μόνο τα χαρακτηριστικά και την υποδομή της τοποθεσίας αλλά και, και ιδιαίτερα, τη διαθεσιμότητα επαρκών ποσοτήτων ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και ανταγωνιστικές οικονομικές συνθήκες». .

Πρόσθεσε και άλλες τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική στον διαγωνισμό: «Η PowerCo θα διεξαγάγει εντατικές διαπραγματεύσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο εγγύς μέλλον με σκοπό τον εντοπισμό της πιο ανταγωνιστικής τοποθεσίας» – δηλαδή τις ΗΠΑ.

Η PowerCo και η Umicore συνεργάζονται πέρα ​​από τον Ατλαντικό

Και υπάρχει και η πλευρά της προσφοράς στο Gigafactory, στο οποίο η PowerCo απευθύνθηκε ταυτόχρονα σήμερα μαζί με τη Unilever. Οι εταιρείες υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης σχετικά με μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία για την εξασφάλιση υλικών καθόδου για μελλοντική παραγωγή κυττάρων στη Βόρεια Αμερική. Η κοινή δήλωση κάνει λόγο για «εντατικοποίηση της υπάρχουσας συνεργασίας τους για την ανάπτυξη περιφερειακών αλυσίδων εφοδιασμού για βιώσιμα υλικά μπαταριών». Η PowerCo και η Unilever ανακοίνωσαν ήδη τον Σεπτέμβριο ότι θα επιδιώξουν να κατασκευάσουν υλικά εκκίνησης και καθόδου στην Ευρώπη ως κοινή επιχείρηση. Οι εταίροι λένε ότι επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον Καναδά μέσω της πρόσθετης συμφωνίας προμήθειας.

Ο στόχος είναι «η εξασφάλιση χωρητικότητας σε ανταγωνιστικές τιμές καθώς και σταθερές συμφωνίες παράδοσης» για τη μελλοντική παραγωγή κυψελών της PowerCo SE. Η Volkswagen υπολογίζει όγκο έως και 40 γιγαβατώρες (GWh) ετησίως το 2030, που αντιστοιχεί σε περίπου 550.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το 2027.

Η Umicore σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή μιας μονάδας για υλικά καθόδου και πρόδρομες ουσίες στον Καναδά από το 2023 και μετά. Αυτό το εργοστάσιο θα είναι το πρώτο του τύπου του στη Βόρεια Αμερική και θα προμηθεύει πολλούς συνεργάτες με χωρητικότητα κυψελών για ένα εκατομμύριο EVs μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ωστόσο, κοιτάζοντας τη σημερινή συμφωνία και τις προβλέψεις, η PowerCo θα έπαιρνε τουλάχιστον το ήμισυ της παραγωγής της Umicore στη Βόρεια Αμερική.

Μια τέτοια «μακροπρόθεσμη συνεργασία με την PowerCo θα υποστήριζε τα σχέδιά μας για την κατασκευή της πρώτης στο είδος της εγκατάστασης υλικών πρόδρομων και καθοδικών υλικών στον Καναδά, η οποία, με τη σειρά της, θα παρείχε στην PowerCo ασφαλή πρόσβαση σε αυτά τα κρίσιμα υλικά και θα επιτρέψει την αναβάθμιση της παραγωγής της μπαταρίας στη Βόρεια Αμερική», σχολίασε ο Ralph Kiessling, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Umicore.

Ο Jörg Teichmann, Chief Purchasing Officer της PowerCo SE, πρόσθεσε ότι η συνεργασία θα παράσχει στην εταιρεία πρόσβαση σε τοπικά παραγόμενα υλικά καθόδου για παραγωγή κυττάρων. «Θα επωφεληθούμε από τη δοκιμασμένη συνεργασία και την ποιότητα των προϊόντων της Umicore. ”

Οι ΗΠΑ απαιτούν τοπικές αλυσίδες εφοδιασμού

Η Volkswagen ίδρυσε την PowerCo τον Ιούλιο του 2022 με έδρα το Salzgitter, δίπλα στο γερμανικό εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας, για το οποίο τέθηκε ο θεμέλιος λίθος τον Ιούλιο. Η εταιρεία είναι επιφορτισμένη με δέκα παγκόσμιες δραστηριότητες μπαταριών του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της ροής αξίας μπαταριών στη Βόρεια Αμερική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Oliver Blume, θεωρεί την τεχνολογία μπαταριών «κλειδί για τη στρατηγική μας». Ονόμασε επίσης τον Καναδά «μια λογική επιλογή για την κατασκευή ενός γιγα εργοστασίου στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής», επίσης επειδή η κυβέρνηση είχε «ήδη αποδείξει ότι είναι ισχυρός και αξιόπιστος εταίρος». Η Blume πρόσθεσε ότι η αγορά EV στη Βόρεια Αμερική βρισκόταν «σε σημείο καμπής» και ότι η εταιρεία «δεσμεύτηκε να επενδύσει σε ολόκληρη την περιοχή».

Πράγματι, κατά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου συμφωνίας το καλοκαίρι, οι εκθέσεις πρότειναν ότι αυτό οφείλεται επίσης στις τρέχουσες πολιτικές στις οποίες οι ΗΠΑ απαιτούν τη δημιουργία αξίας στη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με πηγές, η απόφαση για την εξασφάλιση των απαραίτητων υλικών μπαταριών σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος περιλαμβάνει επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο μέλλον, τα EV θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την πλήρη έκπτωση φόρου στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο εάν έχουν συναρμολογηθεί και προμηθεύονται με (κρίσιμες πρώτες ύλες) στη Βόρεια Αμερική.

Στην περίπτωση της VW, η προμήθεια από τον Καναδά θα πρέπει επίσης να απλοποιήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού για τα εργοστάσια των ΗΠΑ – η σειρά παραγωγής του ID.4, η οποία εξακολουθεί να βασίζεται σε στοιχεία μπαταριών από το εργοστάσιο της SK On στη Γεωργία, ξεκίνησε στο Chattanooga του Τενεσί, στο τέλος του Ιούλιος.

Προηγούμενες γερμανικές αναφορές έβλεπαν επίσης τη Volkswagen να στοχεύει να γίνει η πρώτη δυτική αυτοκινητοβιομηχανία που αποκτά άμεσα μερίδια στα ορυχεία. «Δεν ανοίγουμε κανένα δικό μας ορυχείο, αλλά θέλουμε να πάρουμε μερίδια σε καναδικά ορυχεία και χειριστές ορυχείων», δήλωσε ο Thomas Schmall, μέλος του διοικητικού συμβουλίου τεχνολογίας της VW. Handelsblatt. Σύμφωνα με τον Schmall, στόχος είναι η εξασφάλιση όγκων και τιμών μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών προμήθειας, για παράδειγμα, ως μέρος μιας κοινοπραξίας με την PowerCo — έτσι είναι η Umicore σήμερα.

volkswagen-newsroom.com, umicore.com