Η Volkswagen ανακοινώνει το ενημερωμένο ID.3 την άνοιξη του 2023

Μια μέρα αφότου η Volkswagen λεπτύνει τη γκάμα ID.3 στον διαδικτυακό διαμορφωτή, η εταιρεία με έδρα το Βόλφσμπουργκ επιβεβαίωσε την πρεμιέρα ενός «νέου ID.3» για την άνοιξη του 2023. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, το μοντέλο MEB θα να κατασκευαστεί όχι μόνο στο Zwickau και τη Δρέσδη, αλλά και στο κεντρικό εργοστάσιο στην Κάτω Σαξονία.

Είχαμε ήδη αναφέρει ορισμένες από τις αλλαγές την Πέμπτη – όπως η λεπτή γκάμα επιλογών κίνησης, τα χρώματα βαφής και ο ειδικός εξοπλισμός. Στο configurator, ωστόσο, φάνηκε επίσης ότι ο εξοπλισμός έχει ρυθμιστεί, για παράδειγμα από τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών ex works αντί για ατσάλινες ζάντες.

Η VW ανακοίνωσε τώρα περαιτέρω ενημερώσεις σε δελτίο τύπου. Η διαγώνια οθόνη 12 ιντσών (30,5 εκατοστά), το αφαιρούμενο πάτωμα του χώρου αποσκευών και η κεντρική κονσόλα με δύο ποτηροθήκες είναι πλέον στάνταρ. Επιπλέον, το «νέο» ID.3 συνοδεύεται από την τελευταία γενιά λογισμικού. Αυτό θα βελτιώσει την απόδοση του συστήματος και θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να λαμβάνει περαιτέρω ενημερώσεις λογισμικού over-the-air.

Επιπλέον, έχουν δημοσιευτεί ορισμένα σκίτσα του αναθεωρημένου μοντέλου. Αυτά δείχνουν, για παράδειγμα, μικρές αλλαγές στον μπροστινό προφυλακτήρα και στην κάτω εισαγωγή αέρα. Ωστόσο, οι ενημερώσεις στην ίδια τη λαμαρίνα ή τους προβολείς φαίνονται ελάχιστες – αν αυτό μπορεί να συναχθεί από το σκίτσο.

Στο δελτίο τύπου, ωστόσο, η εταιρεία με έδρα το Βόλφσμπουργκ επιβεβαιώνει επίσης αυτό που είχε ήδη αναφερθεί στο configurator την προηγούμενη ημέρα: «Λόγω του υψηλού ανεκτέλετου παραγγελιών, το νέο ID.3 αναμένεται να παραδοθεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και μετά με τρέχουσα παραγγελία». Οι πέντε προδιαμορφωμένες γραμμές εξοπλισμού είναι διαθέσιμες για παραγγελία από την 1η Δεκεμβρίου.

«Το νέο ID.3 καταδεικνύει τη δέσμευσή μας για ποιότητα, σχεδιασμό και βιωσιμότητα. Η σχεδίαση έχει ωριμάσει και έχουμε αναβαθμίσει τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό», λέει η Imelda Labbé, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τις μεταπωλήσεις της Volkswagen. «Οι ανάγκες των πελατών μας είναι πάντα μπροστά και στο επίκεντρο για εμάς. Γι’ αυτό ακούμε προσεκτικά και εστιάζουμε στο να προσαρμόσουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας στις απαιτήσεις τους.”

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι μετά το Zwickau και τη Δρέσδη (στο Transparent Factory), η παραγωγή ID.3 θα ξεκινήσει επίσης στο κύριο εργοστάσιο στο Wolfsburg το επόμενο έτος. Ωστόσο, δεν δίνονται λεπτομέρειες ή ακριβής ημερομηνία. Το γεγονός ότι τα πρώτα ID.3 θα κατασκευαστούν στην Κάτω Σαξονία το 2023 ήταν ήδη γνωστό από τον γύρο προγραμματισμού τον Δεκέμβριο του 2021. Σύμφωνα με την κατάσταση εκείνη την εποχή, η μερική παραγωγή με παραδόσεις από το Zwickau θα ξεκινούσε το επόμενο έτος, ακολουθούμενη από πλήρη παραγωγή το 2024.

volkswagen-newsroom.com