Η Volkswagen αναβαθμίζει το εργοστάσιο του Chemnitz

Η Volkswagen σχεδιάζει να προσαρμόσει την παραγωγή στο εργοστάσιο κινητήρων στο Chemnitz στο μέλλον ως μέρος του μετασχηματισμού στην ηλεκτρική κινητικότητα. Μέχρι στιγμής, στο εργοστάσιο έχουν παραχθεί μόνο κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σε μια συνάντηση εργασίας, ανακοινώθηκε το πρώτο στοιχείο eMobility από το Chemnitz.

Το πρακτορείο ειδήσεων DPA ανέφερε σχετικά με τις προετοιμασίες για την είσοδο στην παραγωγή eMobility. Σύμφωνα με την έκθεση, ο Chief Technology Officer Thomas Schmall φέρεται να είπε στη συνάντηση εργασίας: «Το πρώτο μελλοντικό προϊόν που θέλουμε να φέρουμε στο Chemnitz είναι η θερμική διαχείριση». Είπε ότι αυτό ήταν ένα πρώτο βήμα για τη μετατροπή της τοποθεσίας σε «ένα βασικό εργοστάσιο για την ηλεκτροκίνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη ένα χρονοδιάγραμμα: Σύμφωνα με τον Schmall, η θερμική διαχείριση πρόκειται να κατασκευαστεί στο Chemnitz «από τα μέσα της δεκαετίας». Αυτή θα είναι μια νέα εξέλιξη της Volkswagen που είναι πιο αποτελεσματική από το τρέχον σύστημα.

Το σύστημα διαχείρισης θερμότητας διασφαλίζει ότι σημαντικά εξαρτήματα της ηλεκτροκίνησης παραμένουν εντός του βέλτιστου εύρους θερμοκρασίας – πρώτα και κύρια η μπαταρία. Εάν η μπαταρία είναι πολύ ζεστή ή πολύ κρύα, η απόδοσή της είναι περιορισμένη, τόσο κατά την αποφόρτιση όσο και κατά τη φόρτιση. Εάν η μπαταρία υποβάλλεται σε υπερβολική καταπόνηση εκτός του βέλτιστου εύρους θερμοκρασίας, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της.

Σύμφωνα με τον Schmall, η VW σκοπεύει επίσης να συνεχίσει να επενδύει στην παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης στο εργοτάξιο. «Η παραγωγή κλασικών κινητήρων συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός μοχλός κερδών για τον όμιλο», είπε. «Χρηματοδοτεί την αλλαγή προς την ηλεκτροκίνηση και επομένως είναι κεντρικής σημασίας για πολλά χρόνια».

Η DPA, από την άλλη πλευρά, επισημαίνει τα στοιχεία παραγωγής: το 2019, 833.000 κινητήρες εξακολουθούσαν να κατασκευάζονται στο Zwickau, σε σύγκριση με 591.000 μονάδες πέρυσι. Επιπλέον, υπάλληλοι από το Chemnitz θα είχαν βοηθήσει επίσης στις εγκαταστάσεις του Zwickau και του Braunschweig. Οι δύο άλλες τοποθεσίες της VW Saxony, το Zwickau και η Δρέσδη, έχουν ήδη μετατραπεί πλήρως στην παραγωγή οχημάτων MEB.

Η VW κατασκευάζει επίσης κινητήρες εσωτερικής καύσης στο Salzgitter. Εκτός από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, εκεί εντοπίζονται και οι δραστηριότητες μπαταριών του ομίλου, όπως η ανακύκλωση και το πρώτο από τα ευρωπαϊκά εργοστάσια μπαταριών της θυγατρικής PowerCo.

faz.net (στα γερμανικά)