Η VinFast & Gotion θα κατασκευάσει εργοστάσιο μπαταριών στο Βιετνάμ

Στο Βιετνάμ, ξεκίνησε η κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής της χώρας για κυψέλες μπαταρίας LFP. Αυτό κατασκευάζεται ως μέρος μιας κοινοπραξίας μεταξύ της Vines Energy Solutions, θυγατρικής του βιετναμέζικου ομίλου Vinggroup, και του κινεζικού κατασκευαστή μπαταριών Gotion High-Tech.

Το εργοστάσιο στη βιετναμέζικη επαρχία Ha Tinh θα σχεδιαστεί για χωρητικότητα πέντε GWh ετησίως και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή το τρίτο τρίμηνο του 2024. Οι κυψέλες μπαταριών LFP που παράγονται εκεί θα χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρονικά οχήματα VinFast και σταθερά VinES συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Οι κυψέλες μπαταριών για τα οχήματα της VinFast μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία απευθείας επί τόπου: Τον Δεκέμβριο του 2021, η VinES είχε επίσης ξεκινήσει την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Ha Tinh για πακέτα μπαταριών που θα χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα λεωφορεία της VinFast, το οποίο πλησιάζει τώρα στην ολοκλήρωση και αναμένεται να ξεκινήσει επιχειρήσεις τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση. Έως ότου τα κύτταρα προέρχονται από την παραγωγή της εταιρείας, οι αγορασμένες κυψέλες θα μεταποιούνται σε πακέτα μπαταριών εδώ.

Στην ανακοίνωση, η VineS κάνει λόγο για «υψηλό επίπεδο αυτοματισμού και μια πρωτοποριακή, βελτιστοποιημένη διαδικασία παραγωγής». Αυτό γίνεται για να καλύψει τις απαιτήσεις των μπαταριών EV, αλλά και εκείνων των σταθερών μονάδων αποθήκευσης που θέλει να φέρει στην αγορά η VinES. Λεπτομέρειες για τις διαδικασίες ή το

Για το στάδιο της επέκτασης με την παραγωγική δυναμικότητα των πέντε GWh, οι δύο εταίροι επενδύουν περίπου 268 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η Vines και η Gotion ανακοινώνουν ήδη ότι «θα ερευνήσουν και θα επεκτείνουν το έργο σύμφωνα με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς». Ωστόσο, δεν αναφέρεται πότε ακριβώς πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή η αναθεώρηση και ποια παραγωγική ικανότητα θα ήταν δυνατή σε ένα μεταγενέστερο κτίριο επέκτασης.

Ο Pham Thuy Linh, Διευθύνων Σύμβουλος της VinES, δήλωσε στην τελετή θεμελίωσης ότι το εργοστάσιο είναι «ένα ουσιαστικό συστατικό για τη δημιουργία αυτονομίας τροφοδοσίας μπαταριών για τα VinFast EVs και ο αναπτυξιακός στόχος της VinES να γίνει η κορυφαία εταιρεία ενεργειακών λύσεων».

newsfilecorp.com