Η VinFast συνεργάζεται με το Shell Recharge για οικιακή φόρτιση στην ΕΕ

Στην Ευρώπη, ο βιετναμέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων VinFast συνεργάζεται με τη Shell Recharge Solutions για να προσφέρει λύσεις φόρτισης σπιτιού στους πελάτες της στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Οι πελάτες της VinFast μπορούν να παραγγείλουν φορτιστές και εγκαταστάσεις από τη Shell Recharge Solutions μέσω της εφαρμογής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η συνεργασία περιλαμβάνει «προηγμένους οικιακούς φορτιστές και υπηρεσίες» στις τρεις αναφερόμενες χώρες. Αν και δεν αναφέρεται ρητά, αυτό είναι πιθανό να είναι τα γνωστά wallboxes της Shell Recharge Solutions, τα οποία προσφέρουν επίσης ορισμένες λειτουργίες δικτύωσης.

Η Shell Recharge Solutions είναι επίσης ο συνεργάτης χρέωσης της μάρκας Genesis της Hyundai στην Ευρώπη. Το Genesis, ωστόσο, δεν αφορά μόνο τα wallboxes του σπιτιού, αλλά και την πρόσβαση σε περισσότερα από 300.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 35 χώρες. Η πρόσβαση στο δίκτυο περιαγωγής της Shell δεν φαίνεται να αποτελεί μέρος της συμφωνίας, καθώς δεν έχει αναφερθεί στη δήλωση της VinFast.

«Η VinFast είναι ένας καινοτόμος κατασκευαστής EV που οδηγεί μια γρήγορη, φιλόδοξη κυκλοφορία στην αγορά. Αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του ευρωπαϊκού δρόμου προς την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε η Melanie Lane, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Shell Recharge Solutions Europe. «Είμαστε περήφανοι που επιλέξαμε ως συνεργάτης της VinFast για να επιτρέψουμε τη φόρτιση στο σπίτι στην ήπειρο. Γνωρίζουμε από τη δημοσιευμένη έρευνα καταναλωτών μας, το EV Driver Survey, ότι η ευκολία χρήσης είναι η πιο σημαντική πτυχή κατά την επιλογή ενός σημείου φόρτισης. Με την ενσωμάτωση της αγοράς του σημείου φόρτισης μέσω της εφαρμογής της VinFast, στοχεύουμε το ταξίδι του οδηγού EV να γίνει ακόμα πιο απρόσκοπτο.»

Η VinFast προσφέρει επί του παρόντος τα VF8 και VF9 στην Ευρώπη με βάση κρατήσεις. Μέχρι το τέλος του 2022, η VinFast σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από 50 καταστήματα VinFast στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία – 25 από αυτά θα βρίσκονται στη Γερμανία.

Πιο πρόσφατα, η Vinfast υπέγραψε μια συνεργασία ανακύκλωσης με την καναδική εταιρεία ανακύκλωσης Li-Cycle και Vines Energy Solutions για μια παγκόσμια συνεργασία ανακύκλωσης. Η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία σκέφτεται ξεκάθαρα, καθώς νωρίτερα αυτό το μήνα, ο κινέζος κατασκευαστής μπαταριών CATL αποκάλυψε ένα πλαίσιο skateboard που ενσωματώνει πακέτα μπαταριών, ηλεκτρικούς κινητήρες και άλλα εξαρτήματα. Το CATL Integrated Intelligent Chassis (CIIC) αναμένεται να είναι έτοιμο για σειρά παραγωγής σύντομα. Η CATL λέει ότι θα προμηθεύσει τον βιετναμέζο κατασκευαστή με μπαταρίες, καθώς και με την πλήρη υποδομή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

vingroup.net