Η VinFast ολοκληρώνει την πρώτη παράδοση EV στις ΗΠΑ

Η βιετναμέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων VinFast ξεκίνησε να εξάγει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Η πρώτη παρτίδα των 999 VF 8 αποστέλλεται στις ΗΠΑ, όπου πρόκειται να παραδοθούν φέτος. Τα πρώτα VF 9 θα ακολουθήσουν στις αρχές του 2023 – στο Βιετνάμ, καθώς και διεθνώς.

Μετά από αυτήν την πρώτη παρτίδα αυτοκινήτων για την αγορά των ΗΠΑ, η VinFast θα εξάγει περισσότερα VF 8 στον Καναδά και την Ευρώπη για παράδοση στους πελάτες εκεί από τις αρχές του 2023. Αυτό έχει πλέον ανακοινωθεί από το παρακλάδι των ΗΠΑ της βιετναμέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Μια μικρή τελετή πραγματοποιήθηκε ειδικά για την αποστολή, καθώς είναι ένα «αξιόσημο ορόσημο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας του Βιετνάμ», όταν ηλεκτρικά αυτοκίνητα δικής της παραγωγής προσφέρονται και παραδίδονται στην παγκόσμια αγορά.

Τα οχήματα επιβιβάστηκαν στο μεταφορικό πλοίο «Silver Queen» στο λιμάνι του Hai Phang. Το ταξίδι στον Ειρηνικό αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 ημέρες, επομένως η Ασημένια Βασίλισσα θα φτάσει στην Καλιφόρνια στις 15 Δεκεμβρίου ή γύρω στις 15 Δεκεμβρίου. Επομένως, οι πρώτοι πελάτες των ΗΠΑ (πιθανώς στη Δυτική Ακτή) θα πρέπει να μπορούν να αναμένουν παράδοση πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στην εγχώρια αγορά της, το Βιετνάμ, η VinFast είχε παραδώσει τα πρώτα οχήματα σε πελάτες τον Σεπτέμβριο. Στην Ευρώπη, η VinFast προσφέρει επί του παρόντος τα VF8 και VF9 βάσει κρατήσεων, όπως αναφέρθηκε, και οι παραδόσεις εδώ έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν με το VF8 στις αρχές του 2023, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Μέχρι το τέλος του 2022, η VinFast σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από 50 καταστήματα στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Στις ΗΠΑ, η συνδρομητική υπηρεσία αυτοκινήτου Autonomy είχε πρόσφατα αυξήσει τις παραγγελίες της με το VinFast σε περισσότερα από 2.500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεν είναι γνωστό εάν τα πρώτα 999 παραδείγματα περιλαμβάνουν ήδη οχήματα για Αυτονομία ή αποκλειστικά για ιδιώτες πελάτες.

«Η εξαγωγή των πρώτων 999 VF 8 είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη VinFast και τη Vinggroup και ένα περήφανο ιστορικό ορόσημο για την αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ», δήλωσε ο Nguyen Viet Quang, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vinggroup. «Επιβεβαιώνει ότι το Βιετνάμ έχει παράγει με επιτυχία ηλεκτρικά οχήματα υψηλών προδιαγραφών που είναι έτοιμα να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά».

Μετά το VF8, οι παραδόσεις του VF9 αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Οι πρώτες μονάδες του μεγαλύτερου ηλεκτρικού SUV της VinFast αναμένεται να «παραδοθούν σε πελάτες στο Βιετνάμ και στις διεθνείς αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2023».

vinfastauto.us