Η VinFast ξεκινά τις παραδόσεις του VF 8 στο Βιετνάμ

Η βιετναμέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων VinFast ξεκίνησε τις παραδόσεις του SUV μοντέλου της VF 8. Οι πρώτες 100 μονάδες παραδόθηκαν σε πελάτες στο Βιετνάμ. Οι πρώτοι διεθνείς πελάτες έχουν προγραμματιστεί να παραλάβουν τα οχήματά τους τον Δεκέμβριο του 2022.

Το VF 8 έχει μήκος 4,75 μέτρα. Η μπαταρία έχει χρησιμοποιήσιμο ενεργειακό περιεχόμενο 82 kWh. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, αυτό οδηγεί σε εμβέλεια μεταξύ 400 και 420 χιλιομέτρων. Το μοντέλο «Eco» έχει ισχύ 260 kW, το VF 8 «Plus» στα 300 kW. Επιπλέον, το μοντέλο Eco βασίζεται σε ζάντες 19 ιντσών, το Plus σε ζάντες 20 ιντσών (21 ίντσες προαιρετικά).

Η μπαταρία δεν είναι μέρος της τιμής του οχήματος, αλλά ενοικιάζεται για 120 ευρώ το μήνα. Από την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο, η VinFast έχει προσφέρει επίσης την επιλογή αγοράς της μπαταρίας, αν και αυτό το βήμα ανακοινώθηκε στην πραγματικότητα μόνο για το 2024. Η VinFast δεν κατονομάζει τις τιμές για την αγορά της μπαταρίας στην τρέχουσα ανακοίνωση.

«Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για την αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ», δήλωσε ο Le Thi Thu Thuy, αντιπρόεδρος της Vinggroup και Διευθύνων Σύμβουλος της VinFas, στην εκδήλωση για την παράδοση των πρώτων οχημάτων. «Σε αυτή την ιστορική στιγμή, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που παραδίδουμε την πρώτη παρτίδα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων VF 8 στους πρωτοπόρους πελάτες μας στο Βιετνάμ. Και πολύ σύντομα, ο ενθουσιασμός θα γίνει αντιληπτός από περισσότερους από 65.000 πρωτοπόρους πελάτες παγκοσμίως».

Η VinFast προετοιμάζει το διεθνές λανσάρισμα των ηλεκτρικών της οχημάτων εδώ και αρκετό καιρό, με εκθεσιακούς χώρους στις ΗΠΑ να ανοίγουν τον Ιούλιο, καθώς και να εξετάζεται η διαφοροποίηση προϊόντων σε ηλεκτρικά σκούτερ. Για να εξυπηρετήσει τις ευρωπαϊκές αγορές, η VinFast ανακοίνωσε το άνοιγμα καταστημάτων στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία τον Ιούνιο. Η VinFast γράφει ότι «μετά από αυτές τις αρχικές παραδόσεις στο Βιετνάμ, η VinFast σχεδιάζει να εξάγει την επόμενη παρτίδα των περίπου 5.000 VF 8 που θα κατευθυνθούν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη από τον Νοέμβριο. Οι πρώτοι διεθνείς πελάτες αναμένεται να παραλάβουν τα οχήματά τους τον Δεκέμβριο του 2022.»

Πληροφορίες μέσω email, prnewswire.com