Η VinFast ανακοινώνει σχέδια για την έδρα της στη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ

Η βιετναμέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων VinFast ανακοινώνει το άνοιγμα των κεντρικών της γραφείων στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, πιο συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ. Τα εγκαίνια του πρώτου εμβληματικού καταστήματος στην Κολωνία έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.

Αυτό ολοκληρώνει τα σχέδια της VinFast, που έχουν ήδη ανακοινωθεί τον Ιούνιο, να αποκτήσει έδαφος στην Ευρώπη μέσω Γερμανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας. Κάθε μία από αυτές τις χώρες πρέπει να έχει τη δική της έδρα προκειμένου να εγγυηθεί ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πελατών που «βασίζεται στη βαθιά κατανόηση των διαφοροποιημένων απαιτήσεων της αντίστοιχης χώρας», έγραψε ο κατασκευαστής, που είναι παρών στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Στην ουσία πρόκειται για τη δημιουργία δικτύου διανομής, επισκευής και συντήρησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία των πρώτων καταστημάτων VinFast στην Ευρώπη. Την Κολωνία θα ακολουθήσουν τα καταστήματα στο Παρίσι, τη Νίκαια, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη και το Αμβούργο πριν από το τέλος του έτους. Στις αρχές του 2023, οι Βιετναμέζοι θέλουν να ανοίξουν περαιτέρω καταστήματα στο Ομπερχάουζεν, τη Μασσαλία, τη Ρεν, το Μονπελιέ, το Μετς, τη Χάγη και το Ρότερνταμ.

Σύμφωνα με τη VinFast, το σύστημα λιανικής και σέρβις θα συμπληρώνεται από τεχνικούς και κινητά οχήματα σέρβις. Η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας έχει ήδη εισαχθεί στη Γερμανία και θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2023, ανακοίνωσε ο κατασκευαστής. Για το σκοπό αυτό, εντός δώδεκα μηνών πρόκειται να προσληφθούν περισσότεροι από 200 τεχνικοί.

«Η VinFast φιλοδοξεί για ένα ακόμη μεγαλύτερο επίτευγμα: να γίνει μια αγαπημένη μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών σε κρίσιμες ευρωπαϊκές αγορές», λέει ο Le Thi Thu Thuy, αντιπρόεδρος της Vinggroup και Διευθύνων Σύμβουλος της VinFast. «Πιστεύω ότι τα παγκόσμιας κλάσης ποιοτικά μας αυτοκίνητα, η λογική στρατηγική τιμολόγησης και οι εξαιρετικές υπηρεσίες πελατών θα κάνουν σύντομα τη VinFast μια προτιμώμενη μάρκα των Ευρωπαίων καταναλωτών».

Η Ευρώπη είναι μια σημαντική αγορά για τη VinFast, είπε. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει σημειώσει ακόμη καμία πρόοδο όσον αφορά την τοπική παραγωγή: «Η VinFast συνεχίζει να αναζητά μια κατάλληλη τοποθεσία για μια ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής», αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση. Νωρίτερα φέτος, ένα εργοστάσιο στη Γερμανία ήταν υπό εξέταση.

Στα μέσα Μαΐου, η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες, τις τιμές πώλησης και τις μηνιαίες τιμές για την ενοικίαση μπαταριών των δύο πρώτων μοντέλων της, των VF 8 και VF 9. Εκτός από αυτό το δίδυμο, η VinFast είναι επί του παρόντος παρούσα στο Παρίσι με μελέτες του VF 6 και του VF 7.

vinfastauto.us