Η Vattenfall παραδίδει 32 γρήγορους φορτιστές στο Vejle της Δανίας

Η Vattenfall παρέδωσε 32 γρήγορους φορτιστές στο Tide Bus στην πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, το Vejle, όπου μόλις τέθηκαν σε λειτουργία 33 ηλεκτρικά λεωφορεία που λειτουργούν από την Tide Bus. Η Vattenfall είναι υπεύθυνη τόσο για τη λειτουργία της υποδομής φόρτισης όσο και για την αγορά και παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν και η Vattenfall δεν αναφέρει αναλυτικά τα δεδομένα απόδοσης των σταθμών φόρτισης στην ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τη φωτογραφία του Τύπου, οι σταθμοί φόρτισης προέρχονται από τον Φινλανδό κατασκευαστή Kempower. Η τροφοδοσία των λεωφορείων από τη Vattenfall βασίζεται σε μοντέλο τιμής spot.

Για την προετοιμασία για την εισαγωγή της κατάλληλης υποδομής φόρτισης, δημιουργήθηκε μια προσομοίωση του μοτίβου κίνησης των λεωφορείων σε συνεργασία με την Tide Bus. «Στη συνέχεια μπορέσαμε να αναπτύξουμε ένα σύστημα φόρτισης που είναι τέλεια προσαρμοσμένο στις ανάγκες των λεωφορείων», λέει ο Esben Baltzer Nielsen, Επικεφαλής της Vattenfall Network Solutions στη Δανία και την Ολλανδία.

Η Kempower, ο Φινλανδός κατασκευαστής σταθμών φόρτισης που απεικονίζεται από τη Vattenfall, ανακοίνωσε επίσης σήμερα εκτεταμένη συνεργασία με την Terminal Group στην Εσθονία. Εδώ, 73 σημεία φόρτισης Kempower θα εγκατασταθούν σε 25 τοποθεσίες στα πρατήρια καυσίμων του Terminal Group κατά μήκος των κύριων δρόμων της Εσθονίας. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η Kempower παρουσίασε έναν υγρόψυκτο δορυφορικό φορτιστή για βαρέως τύπου EV. Εδώ, το δορυφορικό σύστημα περιλαμβάνει μια μονάδα ισχύος φόρτισης της σειράς C που κατανέμει την ισχύ σε τέσσερις διπλούς ή οκτώ μεμονωμένους δορυφόρους με αποτέλεσμα το πολύ οκτώ σημεία φόρτισης.

Ο Vejle είναι ένας από τους δήμους της Δανίας που δεσμεύτηκαν να προμηθεύονται μόνο ηλεκτρικά λεωφορεία από το 2021 και μετά. Μαζί με το Vejle, οι πόλεις Κοπεγχάγη, Aarhus, Odense, Aalborg και Frederiksberg υπέγραψαν τη Συμφωνία Συνεργασίας για το Κλίμα με το Υπουργείο Μεταφορών της Δανίας.

Ο χειριστής, Tide, είναι μια νορβηγική εταιρεία που δραστηριοποιείται επίσης στη Δανία. Πέρυσι, η παραχώρηση για τις αστικές συγκοινωνίες στο Vejle δόθηκε και πάλι στην Tide – αλλά μόνο με τα 33 ηλεκτρικά λεωφορεία που αγοράστηκαν στη συνέχεια. Ο κατασκευαστής τους δεν αναφέρεται σε καμία από τις ανακοινώσεις. Σύμφωνα με τη φωτογραφία του Τύπου, πιθανότατα πρόκειται για ηλεκτρικά λεωφορεία της κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας Golden Dragon.

vattenfall.com