Η Vattenfall θα εγκαταστήσει φορτιστές στα ξενοδοχεία NH στη Γερμανία

Στη Γερμανία, η Vattenfall και το NH Hotel Group συνεργάζονται για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα. Ο ξενοδοχειακός όμιλος σχεδιάζει να εγκαταστήσει προσβάσιμη στο κοινό υποδομή γρήγορης φόρτισης με στήλες φόρτισης 180 kW και φορτιστές AC σε 50 από τις ξενοδοχειακές του τοποθεσίες.

Εκτός από τους γρήγορους φορτιστές, τέσσερα έως οκτώ σημεία φόρτισης AC έχουν προγραμματιστεί σε κάθε τοποθεσία για εκτεταμένη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Θα πρέπει επίσης να μπορούν να χρησιμοποιούν τους φορτιστές τρίτα μέρη. Τα σημεία γρήγορης φόρτισης και τα σημεία φόρτισης AC θα λειτουργούν από τη Vattenfall. Η Vattenfall δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ποιο υλικό θα χρησιμοποιηθεί ή το χρονικό πλαίσιο για την προγραμματισμένη υποδομή φόρτισης.

«Είμαστε ευχαριστημένοι για την πρώτη μας συνεργασία με αλυσίδα ξενοδοχείων. Είναι σημαντικό για εμάς οι σταθμοί φόρτισης στα ξενοδοχεία να είναι προσβάσιμοι σε όλους τους πιθανούς χρήστες, όχι μόνο στους επισκέπτες του ξενοδοχείου», λέει η Franziska Schuth, Επικεφαλής του τμήματος Public Charging E-Mobility Germany στο Vattenfall. Τα ξενοδοχεία NH όχι μόνο βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες, αλλά προσφέρουν ορισμένες ανέσεις ενώ περιμένετε.

Ο Alexander Dürr, Ανώτερος Διευθυντής Επιχειρήσεων Βόρειας Ευρώπης στο NH Hotel Group, πρόσθεσε: «Αυτή η πρωτοβουλία του NH Hotel Group αποτελεί μέρος της στρατηγικής Room4Planet, η οποία θέτει τον οδικό χάρτη για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την πρόοδο προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Εργαζόμενοι, προμηθευτές και πελάτες θα συμμετάσχουν ως βασικοί παράγοντες στην υλοποίηση».

Η επέκταση της υποδομής φόρτισης σε γερμανικά ξενοδοχεία, ορισμένα από τα οποία είναι επίσης προσβάσιμα στο κοινό, συνεχίζει έτσι να κερδίζει δυναμική. Πέρυσι, για παράδειγμα, η Wirelane έλαβε αντίστοιχες παραγγελίες από το Motel One και το Gorgeous Smiling Hotels (GSH), ενώ η ξενοδοχειακή αλυσίδα B&B Hotels αποφάσισε να συνεργαστεί με την ChargeOne για να δημιουργήσει περισσότερα από 1.500 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης στα περίπου 150 B&B Hotels σε εθνικό επίπεδο. Το καλοκαίρι του περασμένου έτους, ο πάροχος φόρτισης Allego συνήψε συνεργασία με το Radisson Hotel Group για την κατασκευή υποδομής φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε περισσότερες από 220 τοποθεσίες του Radisson Hotel Group σε όλη την Ευρώπη. Το γεγονός ότι τα δικά τους σημεία φόρτισης θεωρούνται όλο και περισσότερο ως όφελος στον κλάδο της φιλοξενίας φαίνεται επίσης από το α πρόσφατη έρευνα του συλλόγου ξενοδοχείων και εστιατορίων DEHOGA.

vattenfall.com