Η Vanwall παρουσιάζει συμπαγή EV με αγωνιστικά γονίδια

Η ανανεωμένη μάρκα αυτοκινήτων Vanwall, πρώην αγγλική ομάδα αγώνων Formula 1, παρουσίασε ένα ηλεκτρικό συμπαγές μοντέλο που θα κατασκευαστεί στη Γερμανία. Το Vanderwell λέγεται ότι ξεχωρίζει με τη σπορ εμφάνιση του και θα παραδοθεί από το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Διατίθεται στην αγορά από τη Vanwall ως Sport Crossover Vehicle (SCV), το τετράθυρο hatchback και hatchback είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις που ονομάζονται Vandervell S και Vandervell S Plus. Και οι δύο διαθέτουν ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης που παράγει 235 kW στην Vandervell S και 427 kW στην έκδοση Plus. Η Vanwall δίνει αυτονομία περίπου 450 χιλιόμετρα (S) και 420 χιλιόμετρα (S Plus), επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα (S) και 3,4 δευτερόλεπτα (S Plus). Ο κατασκευαστής δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία και την ικανότητα φόρτισης.

Ο σχεδιασμός του ελαφρού αυτοκινήτου προορίζεται να είναι σκόπιμα σπορ και επιθετικός. Αυτή η «γωνιακή» εμφάνιση τονίζεται από ένα μεγάλο αεροδυναμικό εμπρός splitter, πλαϊνές ποδιές και μια πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα. «Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου διαθέτει πολύ τολμηρή σχεδίαση και γεωμετρικές γραμμές, με επιθετικό σχήμα φτερού και προφυλακτήρα που ενσωματώνει τη μεγάλη εισαγωγή αέρα του συστήματος ψύξης», γράφει η Vanwall. Όπως φαίνεται στις συνοδευτικές αποδόσεις, το μπροστινό μέρος διαθέτει επίσης δύο πλαϊνούς αεραγωγούς που ανοίγουν στα φτερά. Και: το αυτοκίνητο στέκεται σε μεγάλες ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών.

Σύμφωνα με τον Vanwall, το εσωτερικό του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από υλικά υψηλής ποιότητας και ένα πιλοτήριο που κάνει αναφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσω της «εξαιρετικής εργονομίας». Οι χρωματικές επιλογές, σύμφωνα με μια δήλωση που λάβαμε μέσω email, περιλαμβάνουν «οποιοδήποτε χρώμα αμαξώματος και πέντε συμπληρωματικές επιλογές εσωτερικού για το πιλοτήριο». Το αυτοκίνητο είναι πλήρως νόμιμο και καλύπτεται από διετής εγγύηση ποιότητας και σέρβις.

Το Vandervell S Plus παράγεται σε μια περιορισμένη σειρά 500 οχημάτων στο Vanwall στο Greding της Βαυαρίας. Για το Vandervell S, το Vanwall δεν προσδιορίζει όγκο παραγωγής ή τοποθεσία κατασκευής. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι και οι δύο παραλλαγές θα διατίθενται απευθείας στην αγορά μέσω συνεργατών παράδοσης και θα παραδίδονται από το τρίτο τρίμηνο του 2023. Οι τιμές ξεκινούν από 128.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η Vanwall είναι μια βρετανική ομάδα αγώνων Formula 1 που ιδρύθηκε από τον Tony Vandervell και υπήρχε μόνο μεταξύ 1951 και 1960, αλλά κέρδισε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 μία φορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – το 1958. Η μάρκα αναβίωσε από τον Colin Kolles, ένα πρώην αφεντικό πολλών ομάδων. Ομάδες Formula 1. Το 2014 εγγράφηκε η Vanwall GmbH, με έδρα το Greding. Από τότε, η εταιρεία είναι γνωστή κυρίως για τα αγωνιστικά και τουριστικά της αυτοκίνητα.

Έτσι το μοντέλο του ηλεκτρικού οχήματος πήρε το όνομά του από τον πρώην ιδρυτή της αγωνιστικής ομάδας και τώρα είναι το πρώτο νόμιμο μοντέλο της εταιρείας. «Σε αυτή τη φάση της βαθιάς αλλαγής στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Vanwall έχει ρίξει όλη της τη γνώση σε αυτό το έργο, αποδεικνύοντας πώς οι αγώνες μπορούν ακόμα να χρησιμεύσουν ως πραγματικό σημείο αναφοράς για την παροχή λύσεων που εφαρμόζονται σε οχήματα μαζικής παραγωγής», έγραψε η Vanwall σε απάντηση. Η ομάδα αποδεικνύει επίσης ότι είναι ικανή «να αναπτύξει πολλά προκλητικά έργα ταυτόχρονα». Η Vanwall αναφέρεται στην πρόσφατα εγκεκριμένη συμμετοχή με ένα αυτο-αναπτυγμένο υπεραυτοκίνητο στο WEC του 2023 και επομένως και στις 24 Ώρες του Le Mans.

«Στόχος της Vanwall είναι να δημιουργήσει μοναδικά αυτοκίνητα νέας γενιάς, υψηλής ποιότητας και εξαιρετικών επιδόσεων, φέρνοντάς τα στη μέγιστη δυνατή εξέλιξη, ικανά να μεταδώσουν το έντονο πάθος που εμψυχώνει την Vanwall Company», συνοψίζει ο Kolles, Διευθύνων Σύμβουλος της Vanwall GmbH.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email, vanwallvandervell.com