Η Universal EV Chargers εγκαθιστά 105 σταθμούς φόρτισης στο Τέξας

Η κυβέρνηση του Τέξας χορηγεί στον πάροχο υποδομής φόρτισης Universal EV Chargers 3,2 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για την εγκατάσταση 105 σταθμών φόρτισης σε 21 τοποθεσίες στην πολιτεία. Η εστίαση είναι στους φορτιστές προορισμού σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας ή πολυκατοικίες.

Οι Universal EV Chargers δεν παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη υποδομή φόρτισης. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, το χαρτοφυλάκιο του κατασκευαστή περιλαμβάνει τόσο επιτοίχια κιβώτια AC και κολώνες όσο και φορτιστές DC. Το συνοδευτικό δελτίο τύπου δεν αναφέρει ποια μοντέλα θα χρησιμοποιηθούν.

Στο Τέξας, υπάρχουν επί του παρόντος συνολικά 2.139 σταθμοί φόρτισης AC και DC με 5.100 συνδέσεις για την εξυπηρέτηση περίπου 150.000 εγγεγραμμένων ηλεκτρικών οχημάτων. Η Universal EV Chargers είπε επίσης ότι εξασφάλισε επιχορηγήσεις από το Οχάιο, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Μασαχουσέτη, την Πενσυλβάνια, το Νιου Τζέρσεϊ και το Ντέλαγουερ το περασμένο τρίμηνο ως μέρος του προγράμματος επιχορήγησης σε επίπεδο ΗΠΑ για την κατασκευή ενός εθνικού δικτύου 500.000 σταθμών φόρτισης.

Η εταιρεία με έδρα το Τέξας είναι θυγατρική της Universal Green Group που κυκλοφόρησε το 2021. Από την ίδρυσή της το 2009, ο όμιλος έχει κάνει όνομα κυρίως ως ειδικός στην ηλιακή ενέργεια. Εκτός από τη μονάδα Universal EV Chargers, το χαρτοφυλάκιο επωνυμίας του ομίλου περιλαμβάνει τις θυγατρικές Universal Solar System και Universal Real Estate.

accesswire.com, universalevcharging.com