Η United Airlines επενδύει στην ανάπτυξη μπαταριών ιόντων νατρίου

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines πραγματοποίησε στρατηγική επένδυση στη Natron Energy. Ωστόσο, η United δεν ενδιαφέρεται να ηλεκτροδοτήσει τα αεροσκάφη της, αλλά επικεντρώνεται στα οχήματα εδάφους που ταξιδεύουν για την αεροπορική εταιρεία.

Η Natron Energy είναι μια αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης μπαταριών ιόντων νατρίου. Η επένδυση της United Airlines, άγνωστου ύψους, έρχεται κυρίως στο πλαίσιο της ηλεκτροδότησης των χερσαίων δραστηριοτήτων της αεροπορικής εταιρείας. Η United διαθέτει περισσότερα από 12.000 ηλεκτροκίνητα επίγεια περιουσιακά στοιχεία, περίπου το ένα τρίτο των οποίων είναι επί του παρόντος ηλεκτρικά.

Οι μπαταρίες ιόντων νατρίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη μιας σειράς εφαρμογών, ανέφερε η United στη δήλωση. Αυτά περιλαμβάνουν τη φόρτιση ηλεκτρικού εξοπλισμού εδάφους και τα αναμενόμενα μελλοντικά ηλεκτρικά αεροσκάφη, όπως τα ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί, καθώς και τις λειτουργίες του αεροδρομίου για τη διαχείριση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε.

Η Natron Energy σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την επένδυση για να επιταχύνει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Ολλανδία του Μίσιγκαν και να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μπαταριών Na-Ion εκεί το 2023. Ωστόσο, δεν είναι σαφές από την ανακοίνωση σε ποιο βαθμό θα συμβεί αυτό.

«Η United Airlines Ventures δημιουργήθηκε για να εντοπίσει εταιρείες που πρωτοστατούν στην επόμενη γενιά καινοτόμων τεχνολογιών και τεχνολογίας μείωσης των εκπομπών», δήλωσε ο Michael Leskinen, πρόεδρος της United Airline Ventures. «Εκτός της πύλης, εστιάσαμε κυρίως στην τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τα αεροπλάνα μας. Οι μπαταρίες ιόντων νατρίου αιχμής της Natron παρουσίασαν μια ιδανική ευκαιρία τόσο για να επεκτείνουμε δυνητικά το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων βιωσιμότητας στις επίγειες δραστηριότητές μας όσο και για να βοηθήσουμε να κάνουμε τις λειτουργίες του αεροδρομίου μας πιο ανθεκτικές».

Ο Colin Wessells, Διευθύνων Σύμβουλος της Natron Energy, προσθέτει: «Οι μπαταρίες μας παρέχουν την υψηλή ισχύ σε μικρές αποστάσεις που χρειάζεται ο εξοπλισμός επίγειας εξυπηρέτησης και σε αντίθεση με τα ιόντα λιθίου, οι μπαταρίες της Natron είναι εντελώς άφλεκτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε εργασίες επίγειας εξυπηρέτησης».

united.mediaroom.com, νάτρον.ενέργεια (PDF)