Η Ultium Cells για επέκταση του εργοστασίου μπαταριών στο Spring Hill

Η Ultium Cells, η κοινοπραξία κυψελών μπαταριών μεταξύ της General Motors και της LG Energy Solution, επενδύει περαιτέρω χρήματα στο δεύτερο εργοστάσιό της στο Spring Hill στην πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ ακόμη και πριν από την έναρξη των εργασιών της, προκειμένου να επεκτείνει τις παραγωγικές της ικανότητες από τις προηγουμένως προγραμματισμένες 35 GWh έως 50 GWh ετησίως.

Τον Απρίλιο του 2021, η Ultium Cells ανακοίνωσε επενδύσεις 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το εργοστάσιο του Τενεσί, οι οποίες τώρα θα αυξηθούν κατά επιπλέον 275 εκατομμύρια δολάρια (σήμερα περίπου 260 εκατομμύρια ευρώ) με σκοπό την επέκταση της παραγωγής. Η επέκταση αναμένεται επίσης να δημιουργήσει 400 επιπλέον θέσεις εργασίας στο Τενεσί, σύμφωνα με την Ultium Cells. Συνολικά, έως και 1.700 άτομα θα απασχοληθούν στο εργοστάσιο μπαταριών Spring Hill.

Το εργοστάσιο του Spring Hill έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2023, όταν θα προμηθεύσει τις τοπικά παραγόμενες μπαταρίες στο εργοστάσιο οχημάτων της GM εκεί. Το εργοστάσιο του Spring Hill κατασκευάζει επί του παρόντος το μοντέλο Cadillac Lyriq Ultium, με άλλα μοντέλα της σειράς E να ακολουθούν.

«Αυτή η επένδυση θα μας επιτρέψει να παρέχουμε στον πελάτη μας GM περισσότερες κυψέλες μπαταρίας πιο γρήγορα και να υποστηρίξουμε το επιθετικό σχέδιο κυκλοφορίας EV της GM τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Tom Gallagher, αντιπρόεδρος λειτουργιών της Ultium Cells LLC. «Η Ultium Cells λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να υποστηρίξει το σχέδιο της GM για περισσότερες από 1 εκατομμύριο μονάδες χωρητικότητας EV στη Βόρεια Αμερική μέχρι τα μέσα της δεκαετίας».

«Με την επέκταση της παραγωγής μπαταρίας στο Ultium Cells Spring Hill, αυτή η επένδυση θα βοηθήσει την GM να προσφέρει στους πελάτες το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο EV από οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία και να εδραιώσει περαιτέρω την πορεία μας προς την ηγεσία των ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ», δήλωσε ο Tim Herrick, αντιπρόεδρος της GM για την αριστεία κυκλοφορίας EV.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η κοινοπραξία μεταξύ της GM και της LGES είχε ήδη αρχίσει να παράγει στοιχεία μπαταρίας στο πρώτο της εργοστάσιο στο Warren του Οχάιο. Το τρίτο εργοστάσιο της Ultium Cells κατασκευάζεται στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2024. Υπήρξαν επίσης φήμες για ένα τέταρτο εργοστάσιο της κοινής επιχείρησης μπαταριών μεταξύ της GM και της LGES.

ultiumcell.com