Η Tritium ανοίγει εργοστάσιο στις ΗΠΑ για φορτιστές EV «Made in America»

Η Tritium της Αυστραλίας άνοιξε το εργοστάσιό της στην πολιτεία του Τενεσί. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε εγκρίνει το εργοστάσιο της εταιρείας στις ΗΠΑ όταν ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος, καθώς ακολουθεί την πολιτική του «Αγοράστε αμερικανικά».

Η εγκατάσταση στο Τενεσί ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο σε μια εκδήλωση τύπου στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, την Εθνική Σύμβουλο για το Κλίμα Τζίνα ΜακΚάρθι και τη Διευθύντρια του Made in America, μεταξύ άλλων. Η εκδήλωση ανέδειξε το εργοστάσιο ως βασικό μέρος της πράξης της διοίκησης για τη μείωση του πληθωρισμού.

Και η Tritium κατάφερε να κατασκευάσει την εγκατάσταση σε χρόνο ρεκόρ – δεν χρειάστηκαν περισσότεροι από πέντε μήνες για να κατασκευαστεί, χάρη σε ένα αρθρωτό και επομένως επεκτάσιμο σχέδιο παραγωγής. «Όπως τα προϊόντα μας, έχουμε σχεδιάσει τη διαδικασία κατασκευής μας ώστε να είναι αρθρωτή και επεκτάσιμη», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Tritium, Glen Casey. «Αυτός ο σχεδιασμός μας επέτρεψε να φέρουμε το εργοστάσιο του Τενεσί online σε πέντε μήνες, που είναι ένας από τους ταχύτερους χρόνους εγκατάστασης που έχω βιώσει στην καριέρα μου».

Η Tritium στοχεύει στην κατασκευή έως και 10.000 φορτιστών συνεχούς ρεύματος σε έξι γραμμές ετησίως, μόλις η εγκατάσταση στο Λίβανο, στο Τενεσί, φτάσει στη συνολική χωρητικότητα. Η Tritium αναμένει να δημιουργήσει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας στην περιοχή τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αρχικά θα παράγουν τον γρήγορο φορτιστή RTM και θα ξεκινήσουν την παραγωγή του PKM150 στις αρχές του επόμενου έτους. Η Tritium αναμένει ότι ο φορτιστής DC της θα πληροί τα πρότυπα Buy America Act της Federal Highway Administration (FHWA) το 1ο τρίμηνο του 2023.

«Είναι ζωτικής σημασίας η υποδομή φόρτισης της Αμερικής να κατασκευαστεί εδώ στις ΗΠΑ», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Tritium, Jane Hunter. Είναι επίσης μια απαίτηση για τη σύναψη συμβάσεων που λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω των προγραμμάτων υποδομής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ένα παράδειγμα είναι η Tritium που συνεργάζεται με την Enel X Way στις ΗΠΑ για να αυξήσει το δίκτυο φορτιστών της τελευταίας εκεί. Σκοπεύουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την κατασκευή ενός εθνικού δικτύου 500.000 σταθμών φόρτισης στο πλαίσιο του NEVI.

Η Tritium ιδρύθηκε το 2001 ως DCFC στο Nasdaq και σχεδιάζει και κατασκευάζει γρήγορους φορτιστές DC για ηλεκτρικά οχήματα. Το εργοστάσιο του Τενεσί είναι το πρώτο κατάστημα παραγωγής που έχει δημιουργήσει η αυστραλιανή εταιρεία στις ΗΠΑ.

tritiumcharging.com