Η Toyota-FAW βασίζεται στην τεχνολογία BYD για ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την Κίνα

Η FAW-Toyota, μια κοινοπραξία μεταξύ του κινεζικού κατασκευαστή FAW και της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, σχεδιάζει να λανσάρει ένα πλήρως ηλεκτρικό σεντάν που ονομάζεται bZ3 στην Κίνα. Οι κινητήρες και η μπαταρία πρέπει να παρέχονται από την BYD.

Το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT) δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες και λεπτομέρειες του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Toyota, το οποίο προφανώς σχεδιάζεται σε δύο παραλλαγές για την κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με το MIIT, μια έκδοση του bZ3 θα έχει ισχύ 135 kW και μια άλλη έκδοση θα έχει ισχύ 180 kW. Οι ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα παράγονται στην Τσανγκσά της επαρχίας Χουνάν, θα προμηθεύονται από την BYD. Η μπαταρία με κυψέλες LFP, το ενεργειακό περιεχόμενο της οποίας είναι ακόμη άγνωστο, θα προμηθεύεται επίσης από την BYD μέσω της υπο-μάρκας FinDreams που ιδρύθηκε το 2020.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας και τις τιμές στην αγορά. Δεδομένου του σχεδίου της Toyota που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 να φέρει 30 μοντέλα BEV παγκοσμίως έως το 2030, το bZ3 θα μπορούσε να προσφερθεί και εκτός Κίνας.

Μέχρι στιγμής, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota περιλαμβάνουν τις εκδόσεις BEV των C-HR και IZOA, που κατασκευάστηκαν από τις κοινοπραξίες της Toyota με την GAC και την FAW, το bZ4X και, μέσω της μάρκας Lexus, το UX 300e.

cnevpost.com