Η Toyota παρουσιάζει τη φιλοσοφία συμπαγούς ηλεκτρικού SUV

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η Toyota παρουσίασε το bZ Compact SUV Concept, μια προεπισκόπηση ενός μελλοντικού συμπαγούς ηλεκτρικού SUV. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής δημοσίευσε φωτογραφίες του εξωτερικού και του εσωτερικού σχεδιασμού, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες για την τεχνολογία.

Η σχέση μεταξύ του bZ Compact SUV Concept και του bZ4X σειράς παραγωγής είναι ξεκάθαρη: Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί το νέο «σχήμα σφυροκεφαλής που καθορίζει το εμπορικό σήμα» της Toyota με λεπτούς προβολείς και έμφαση στις μπροστινές γωνίες. Υπάρχει μια αεροτομή διαιρούμενης οροφής σε καθεμία και το πίσω μέρος είναι επίσης περίπου παρόμοιο σε σχήμα. Η μελέτη προωθεί τα οπτικά χαρακτηριστικά περαιτέρω: το μπροστινό μέρος φαίνεται πιο φουτουριστικό και αεροδυναμικό, οι προεξοχές είναι πιο κοντοί. Μια «μειωμένη, αεροδυναμική διαχείριση γραμμής» υποτίθεται ότι συμβάλλει σε χαμηλή αντίσταση αέρα.

Στο εσωτερικό, όπως και στο bZ4X, είναι ήδη αντιληπτό ένα τιμόνι στο στυλ «yoke» του Tesla Model S Refresh – δηλαδή χωρίς περιφερειακό χείλος τιμονιού. Το πιλοτήριο είναι μινιμαλιστικό – και συνδυάζεται με φουτουριστικά σχεδιαστικά στοιχεία. Επιπλέον, η Toyota, όπως πολλοί κατασκευαστές, προωθεί όλο και περισσότερο τη χρήση «φυτικών και ανακυκλωμένων υλικών», για παράδειγμα στα καθίσματα. Όσον αφορά τον εξοπλισμό πληροφορικής και συνδεσιμότητας, η μελέτη υποτίθεται ότι είναι ο πρόδρομος για την εισαγωγή ενός εικονικού, προσωπικού βοηθού «που αντιδρά όχι μόνο στις επιθυμίες ή τις εντολές του οδηγού, αλλά και σε εκείνες των άλλων επιβατών – ακόμα και πίσω. ”, ενημερώνει η Toyota.

Ο κατασκευαστής περιγράφει το bZ Compact SUV Concept ως ένα όραμα για την οικογένεια μάρκας «bZ» (Beyond Zero). Εκτός από το μεγαλύτερο SUV bZ4X ως πρώτος εκπρόσωπος της ετικέτας “bZ”, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πρόσφατα το ηλεκτρικό σεντάν bZ3, το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την BYD και την FAW Toyota και αρχικά θα προσφέρεται μόνο στην Κίνα.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Toyota και η Lexus είχαν ανακοινώσει ότι θα λανσάρουν 30 μοντέλα BEV παγκοσμίως στις κατηγορίες επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων έως το 2030, με στόχο να επιτύχουν παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις 3,5 εκατομμυρίων BEV μέχρι τότε. Ένα εκατομμύριο από αυτά θα αντιπροσωπεύει η μάρκα Lexus, η οποία σχεδιάζει να προσφέρει μόνο BEV στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα από το 2030 και παγκοσμίως από το 2035. Στην Ευρώπη, η μάρκα Toyota πρόκειται επίσης να πουλά μόνο μοντέλα με μηδενικές εκπομπές 2035, όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου – σύμφωνα με τους στόχους της ΕΕ.

Μέχρι στιγμής, η Toyota προσφέρει ως αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τις εκδόσεις BEV των C-HR και IZOA, οι οποίες κατασκευάζονται από τις κοινοπραξίες της Toyota με την GAC και την FAW, το bZ4X και, μέσω της μάρκας Lexus, το UX 300e.

newsroom.toyota.eu