Η Toyota κατασκευάζει κέντρο Ε&Α κυψελών καυσίμου H2 στο Πεκίνο

Η Toyota ξεκίνησε την κατασκευή ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κυψελών καυσίμου για επαγγελματικά οχήματα στην κινεζική πρωτεύουσα Πεκίνο. Μόλις ολοκληρωθεί, το κέντρο Ε&Α θα στεγάσει επίσης γραμμές παραγωγής και δοκιμών κυψελών καυσίμου.

Οι δύο κινεζικές κοινοπραξίες κυψελών καυσίμου της Toyota για εμπορικά οχήματα που ονομάζονται United Fuel Cell System R&D (FCRD), της οποίας η Toyota κατέχει το 65% των μετοχών και η Toyota Sinohytec Fuel Cell της οποίας η Toyota κατέχει το 50%, επενδύουν περίπου 8 δισεκατομμύρια γιεν. (53,7 εκατ. ευρώ) στις εγκαταστάσεις των 110.000 τ.μ. Και οι δύο εταιρείες εδρεύουν ήδη στο Πεκίνο.

Η Toyota έχει πει ότι η παραγωγή κυψελών καυσίμου «θα βασίζεται στην έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος» και θα χρησιμοποιεί τη μέθοδο παραγωγής TPS (Toyota Production System). Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει ένα έξυπνο σύστημα παραγωγής με την ικανότητα να ανταποκρίνεται με ευελιξία στη ζήτηση της αγοράς.

Ο θεμέλιος λίθος για το νέο εργοστάσιο τέθηκε αυτή την εβδομάδα στην Περιοχή Οικονομικής Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου. Στην ανακοίνωση του κέντρου, η Toyota China δεν έδωσε ημερομηνίες για την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία του κέντρου, ούτε η εταιρεία αποκάλυψε την προγραμματισμένη χωρητικότητα των γραμμών παραγωγής που βρίσκονται εκεί.

Ο Dong Changzheng, Πρόεδρος της FCRD, δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι με τα επίσημα εγκαίνια και την ταχεία έναρξη λειτουργίας των δύο εταιρειών, θα βοηθήσουμε στην προώθηση της ανάπτυξης και ανάπτυξης της αλυσίδας βιομηχανίας καινοτομίας ενέργειας υδρογόνου στο Πεκίνο και της εθνικής ενέργειας υδρογόνου τεχνολογική καινοτομία και ανάπτυξη της βιομηχανίας. Από το Πεκίνο, όπου ξεκίνησε η Toyota Fuel Cell στην Κίνα, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην υπόλοιπη χώρα».

Η FCRD ιδρύθηκε το 2020 από την Toyota με τις FAW, Dongfeng, GAC, BAIC και SinoHytec. Τον Ιούνιο του 2021, η Toyota ίδρυσε μια δεύτερη κοινοπραξία, την Toyota Sinohytec Fuel Cell, με μόνο συνεργάτη τη SinoHytec). Η πρώτη εταιρεία επικεντρώνεται στην έρευνα και ανάπτυξη, η δεύτερη στην παραγωγή και την ανάπτυξη της αγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, και οι δύο εταιρείες διαθέτουν δύο συστήματα κυψελών καυσίμου σε προσφορά «με βάση τις απαιτήσεις της κινεζικής αγοράς», τα TL Power 100 και TL Power 80, τα οποία λέγεται ότι έχουν «υψηλές επιδόσεις και πυκνότητα ισχύος κορυφαίας στον κλάδο» και διάρκεια ζωής άνω των 30.000 ωρών.

gasgoo.com, toyota.com (στα κινέζικα)