Η Toyota θα παρουσιάσει 3ετές σχέδιο στις αρχές του 2023

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου, η Toyota θα παρουσιάσει ένα νέο τριετές σχέδιο στους προμηθευτές της στις αρχές του 2023 ως μέρος της στρατηγικής της για την ηλεκτρική ενέργεια. Με το νέο σχέδιο, ο κατασκευαστής θέλει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επερχόμενων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων του, αλλά πιθανότατα δέχεται καθυστερήσεις για αυτό.

Reutersεπικαλούμενες πηγές της Toyota, αναφέρει ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει σχέδια για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της έως το 2026 για τους μεγάλους προμηθευτές της στις αρχές του 2023. Αυτό θα επιτρέψει στους μεγάλους προμηθευτές, με τη σειρά τους, να ευθυγραμμίσουν την ανάπτυξη και την παραγωγή τους.

Ωστόσο, όπως συνεχίζει η έκθεση, αυτό θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει «καθυστερήσεις σε ορισμένα από τα προγράμματα ανάπτυξης EV που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για την τριετία», σύμφωνα με έναν από τους πληροφοριοδότες. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ο διάδοχος του bZ4X που μόλις κυκλοφόρησε και του τεχνικά σχετικού Lexus RZ.

Η ίδια η Toyota δεν επιβεβαίωσε άμεσα τις πληροφορίες όταν της ζητήθηκε. Η εταιρεία είπε στο Reuters ότι «συζητά και συνεργάζεται πάντα ενεργά με βασικούς ανθρώπους (προμηθευτές και συνεργάτες) σε διάφορα θέματα».

Το μέλλον της πλατφόρμας e-TNGA, στην οποία βασίζονται οχήματα όπως το bZ4X και το Lexus RZ, είναι επίσης υπό αμφισβήτηση. Το e-TNGA για τα ηλεκτρικά οχήματα προήλθε από την υβριδική πλατφόρμα εσωτερικής καύσης TNGA, έτσι ώστε τα οχήματα να μπορούν να παράγονται μαζί σε μία γραμμή. Ως εκ τούτου, η Toyota είχε κάνει σκόπιμα συμβιβασμούς στην εξέλιξη, αλλά αυτό τώρα περιορίζει τις δυνατότητες επανεξέτασης της παραγωγής με παρόμοιο ριζοσπαστικό τρόπο όπως η Tesla. Εκτός από μια εντελώς νέα ανάπτυξη μιας πλήρως ηλεκτρικής πλατφόρμας, η ενσωμάτωση ενός νέου συστήματος διαχείρισης θερμότητας ή πιο αποτελεσματικών ηλεκτρονικών οδηγών πιθανώς ερευνήθηκε επίσης μαζί με τους προμηθευτές Denso και Aisin – αλλά το αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης δεν είναι ακόμη γνωστό.

Ήδη στα τέλη Οκτωβρίου, Reuters είχε αναφέρει ότι η Toyota θα μπορούσε εν μέρει να ακυρώσει το σχέδιο επένδυσης 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία, το οποίο είχε ανακοινωθεί μόλις στα τέλη του 2021. Ο Akio Toyoda είχε παρουσιάσει συνολικά 15 πρωτότυπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Δεκέμβριο και ανακοίνωσε ότι συνολικά 30 μοντέλα BEV θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Toyota θέλει να μειώσει το κόστος παραγωγής προκειμένου να «ανταγωνιστεί καλύτερα την Tesla και άλλους ανταγωνιστές» – αυτό το σκεπτικό επαναλαμβάνεται επίσης στο τρέχον άρθρο του Reuters. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εργασίες σε μερικά από τα 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη σταματήσει. Σύμφωνα με τους μυημένους, μια ομάδα εργασίας που ονομάζεται «Business Revolution» έχει τώρα επιφορτιστεί με τη σύνταξη σχεδίων για βελτιώσεις στην υπάρχουσα πλατφόρμα BEV ή για μια νέα αρχιτεκτονική έως τις αρχές του επόμενου έτους – η οποία προφανώς θα ανακοινωθεί στους προμηθευτές τον Φεβρουάριο.

reuters.com