Η Toyota θα αναπτύξει το bZ3 με συνεργάτες στην Κίνα

Η Toyota ανακοίνωσε ένα πλήρως ηλεκτρικό σεντάν που ονομάζεται bZ3, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ της Toyota, της BYD και της FAW Toyota, το οποίο προς το παρόν θα προσφέρεται αποκλειστικά στην Κίνα. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ιάπωνες θα μπορούσαν να αναθεωρήσουν την ηλεκτρική τους στρατηγική.

Το bZ3 βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα e-TNGA της Toyota. Σύμφωνα με την Toyota, το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,73 μέτρα με μεταξόνιο 2,88 μέτρα, πλάτος 1,84 μέτρα και ύψος 1,48 μέτρα. Δεδομένου ότι δόθηκε προσοχή στην αεροδυναμική κατά την ανάπτυξη, το bZ3 λέγεται ότι έχει τιμή cW στο 0,218, ωστόσο η Toyota δεν παρέχει καμία πληροφορία για την μετωπική περιοχή.

Η ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας επίσης δεν παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες για την ηλεκτροκίνηση. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός των ηλεκτροκινητήρων, η απόδοση και η διάταξή τους δεν είναι ακόμη γνωστές. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας, αλλά υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες. Για πρώτη φορά, μια μπαταρία LFP που παρέχεται από την BYD θα χρησιμοποιηθεί σε Toyota. Ωστόσο, η Toyota δεν διευκρινίζει εάν πρόκειται για τη μπαταρία Blade από την BYD ή για άλλη κυψέλη LFP από τον κατασκευαστή. Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας, «Η δομή της μπαταρίας, η ψύξη, ο έλεγχος και τα συστήματα παρακολούθησης της ασφάλειας σχεδιάστηκαν πρόσφατα για αυτό το αυτοκίνητο, καθιστώντας το υψηλής ποιότητας σύστημα ηλεκτροκίνησης αποδοτικό, προηγμένο, ασφαλές και αξιόπιστο». Η αυτονομία έως και 600 χιλιομέτρων λέγεται ότι είναι δυνατή στον κινεζικό κύκλο CLTC.

Οι ισχυρές μπαταρίες LFP και οι «εκτεταμένες τεχνολογίες ηλεκτροδότησης που βελτιώθηκαν μέσα από πολλά χρόνια ανάπτυξης HEV» λέγεται επίσης ότι παρέχουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο bZ3. Η Toyota ονομάζει ως αναπτυξιακό στόχο ότι η χωρητικότητα 90 τοις εκατό της αρχικής αξίας θα πρέπει να επιτευχθεί μετά από δέκα χρόνια, «προκειμένου να δοθεί στους πελάτες μια καθησυχαστική αίσθηση». Το αν αυτός ο στόχος ανάπτυξης θα γίνει επίσης 1:1 η μετέπειτα υπόσχεση εγγύησης για την μπαταρία είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Σε μια υποσημείωση, η προειδοποίηση αναφέρεται ότι ο αριθμός βασίζεται στην «προσομοιωμένη μέση χρήση της κυψέλης της μπαταρίας» και ότι η πραγματική χωρητικότητα της μπαταρίας που είναι εγκατεστημένη στο όχημα ποικίλλει «ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και το περιβάλλον λειτουργίας». «Το ποσοστό διατήρησης της χωρητικότητας της μπαταρίας 90% μετά από δέκα χρόνια δεν είναι εγγυημένο υπό όλες τις συνθήκες», έγραψε η Toyota.

Εκτός από την ίδια την Toyota, οι κοινοπραξίες της Κίνας BYD Toyota EV Technology (BTET) και FAW-Toyota συμμετείχαν επίσης στην ανάπτυξη. Το BTET είναι η διεπαφή με την τεχνολογία μπαταριών της BYD, η Toyota συνεισφέρει στην πλατφόρμα e-TNGA και η FAW-Toyota είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τις πωλήσεις μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της. Το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το bZ3 στην αγορά και σε ποιες τιμές θα είναι διαθέσιμο δεν είναι ακόμη γνωστό.

Άλλα ηλεκτρικά Toyota είναι επίσης πιθανό να ακολουθήσουν στην Κίνα: «Η Toyota έχει δεσμευτεί να προσφέρει πιο ελκυστικά προϊόντα στους πελάτες στην Κίνα. Σχεδιάζει να παρουσιάσει περισσότερα μοντέλα bZ, ακολουθώντας τα bZ4X και bZ3», ανέφερε η δήλωση.

Αλλά ποια μοντέλα σε ποιες πλατφόρμες εμπλέκονται φαίνεται να είναι ένα ανοιχτό ερώτημα, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης. Όπως είπαν τέσσερα άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια Reuters Το σχέδιο ειδήσεων της Toyota να επενδύσει 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις στα τέλη του 2021, θα μπορούσε ήδη να καταργηθεί εν μέρει. Η Akio Toyoda είχε αποκαλύψει συνολικά 15 πρωτότυπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Δεκέμβριο και ανακοίνωσε σχέδια να κυκλοφορήσει συνολικά 30 μοντέλα BEV έως το 2030.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Toyota θέλει να μειώσει το κόστος παραγωγής για να «αντέξει καλύτερα την Tesla και άλλους ανταγωνιστές». Κατά συνέπεια, οι εργασίες σε μερικά από τα 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη σταματήσει. Εάν τα σχέδια που συζητούνται τώρα εσωτερικά υιοθετούνταν, η εργασία σε ορισμένα μοντέλα δεν θα μπορούσε επίσης να ξαναρχίσει. Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του ηλεκτρικού SUV «Compact Cruiser Crossover» και του sedan Crown, που είχαν προγραμματιστεί για τα μέσα της δεκαετίας, λέγεται ότι βρίσκονται σε αναμονή. Η Toyota δεν σχολίασε τις πληροφορίες όταν ρωτήθηκε από το Reuters.

Το αν η βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής θα οδηγήσει στη συνέχεια σε περαιτέρω συνεργασίες όπως το bZ3 είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Αλλά φαίνεται πιθανό, σύμφωνα με την έκθεση: μια ομάδα εργασίας που ονομάζεται «Business Revolution» έχει τώρα επιφορτιστεί με τη σύνταξη σχεδίων για βελτιώσεις στην υπάρχουσα πλατφόρμα BEV ή για μια νέα αρχιτεκτονική μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με τους μυημένους. Επομένως, δεν είναι ακόμη σαφές εάν το e-TNGA, το οποίο παρουσιάστηκε μόλις το 2019, θα βελτιστοποιηθεί ή θα αναπτυχθεί διάδοχος – και κυρίως μέχρι το πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η εργασία.

παγκόσμια.toyota, reuters.com