Η Toyota επενδύει δισεκατομμύρια στην παραγωγή μπαταριών

Η Toyota αποφάσισε να επενδύσει έως και 730 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια) στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, η οποία θα ξεκινήσει μεταξύ 2024 και 2026.

Με αυτές τις επενδύσεις, η Toyota στοχεύει να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής μπαταριών της έως και 40 GWh συνολικά. Η Toyota και η Lexus σχεδιάζουν να λανσάρουν 30 μοντέλα BEV παγκοσμίως στις κατηγορίες επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων έως το 2030.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει συνολικά περίπου 400 δισεκατομμύρια γιεν στην Ιαπωνία στο εργοστάσιο της Prime Planet Energy & Solutions, της κοινοπραξίας μπαταριών της Toyota και της Panasonic, στο Himeji, καθώς και σε άλλα εργοστάσια και ακίνητα της Toyota. 325 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια) χύνονται επίσης στο εργοστάσιο μπαταριών των ΗΠΑ στη Βόρεια Καρολίνα που ανακοινώθηκε πέρυσι για την ενίσχυση της παραγωγής. Προηγουμένως, είχε προγραμματιστεί μια επένδυση 1,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αυτό το εργοστάσιο.

Toyota