Η TotalEnergies και η Valeo θα συνεργαστούν για τη θερμική διαχείριση

Η TotalEnergies και η Valeo υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη μιας νέας μεθόδου για την ψύξη των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων. Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρίσκεται ένα νέο ψυκτικό υγρό που αναπτύχθηκε από την TotalEnergies.

Σύμφωνα με τη Valeo, αυτό το διηλεκτρικό ψυκτικό υγρό θα μπορεί να είναι σε άμεση επαφή με τις κυψέλες της μπαταρίας. Η Valeo θα φέρει τώρα την τεχνογνωσία της στα θερμικά συστήματα για να βρει και να κατασκευάσει την καλύτερη λύση για την ενσωμάτωση του ψυκτικού υγρού στην μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος – βελτιστοποιώντας την απόδοση με τη ρύθμιση της στη σωστή θερμοκρασία, είπε.

Με τα τρέχοντα ψυκτικά, δεν είναι δυνατή η άμεση επαφή με τις κυψέλες – η ψύξη εδώ γίνεται μέσω των πλευρικών τοιχωμάτων ή των ειδικών ψυκτικών πλακών. Δηλωμένος στόχος της Valeo, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η μείωση του βάρους των θερμικών συστημάτων. Αυτό θα μειώσει το συνολικό βάρος του οχήματος και θα αυξήσει την αυτονομία.

Η Shell και η Kreisel Electric παρουσίασαν επίσης μια παρόμοια λύση τον Νοέμβριο του 2020. Και εδώ, χρησιμοποιείται ένα ειδικό διηλεκτρικό υγρό για την ψύξη των στοιχείων απευθείας στις μονάδες. Εκείνη την εποχή, ωστόσο, οι Kreisel και Shell δεν επικεντρώθηκαν στη μείωση του βάρους, αλλά στη χαμηλότερη ενεργειακή απαίτηση για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας της μπαταρίας.

Η Valeo και η TotalEnergies δεν έχουν ακόμη ποσοτικοποιήσει με ακρίβεια τις βελτιώσεις του συστήματός τους. Οι διευθυντές που αναφέρονται στο δελτίο τύπου τείνουν επίσης να το αφήνουν σε γενικές δηλώσεις. «Πρόκειται για μια μοναδική και καινοτόμο λύση που στοχεύει να συμβάλει στην απελευθέρωση του άνθρακα από τον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας – μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας», λέει ο Philippe Charleux, Senior Vice President, Lubricants & Specialties της TotalEnergies.

Ο Francisco Moreno, Πρόεδρος της Valeo’s Thermal Systems Business Group, προσθέτει: «Αυτή η ερευνητική συνεργασία με την TotalEnergies είναι μια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας καινοτόμου λύσης που θα επιταχύνει περαιτέρω την απορρόφηση των ηλεκτρικών οχημάτων από τους καταναλωτές».

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email, valeo.com