Η Tesla φημολογείται ότι θα αναβάλει την παραγωγή μπαταριών στη Γερμανία

Η Tesla φημολογείται ότι έχει αναβάλει τα σχέδιά της για την παραγωγή μπαταριών στο Grünheide. Αντίθετα, προς το παρόν θα προωθηθούν αντίστοιχα έργα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τα φορολογικά σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τη νέα στρατηγική για τις μπαταρίες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Tesla σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους πόρους που προορίζονται για την παραγωγή μπαταριών στο Grünheide πρώτα στις ΗΠΑ, όπου ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού έκανε πρόσφατα ελκυστικές τις υψηλές επιδοτήσεις. Η απότομη άνοδος των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία λέγεται ότι παίζει επίσης ρόλο. Σύμφωνα με τα μέλη που αναφέρονται στην έκθεση, το έργο για τη Γερμανία έχει σταματήσει.

Η Tesla, σύμφωνα με την έκθεση της WSJ, σχεδιάζει ήδη να μεταφέρει παραγγελθείσες μηχανές παραγωγής κυψελών στις ΗΠΑ που προορίζονταν αρχικά για χρήση στο γερμανικό εργοστάσιο. Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από Reuters πρακτορείο ειδήσεων σχετικά με το άρθρο, ωστόσο, έτσι οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει η καθυστέρηση στην παραγωγή μπαταριών στο Grünheide. Πιο πρόσφατα, μετά από μια εκδήλωση ενημέρωσης για την επέκταση του εργοστασίου Grünheide, εικάστηκε ότι η παραγωγή μπαταριών εκεί θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το κτίριο για την παραγωγή μπαταριών έχει ήδη ανεγερθεί και οι εσωτερικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, οι μηχανές παραγωγής δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί στο Grünheide.

Αρχικά, το Model Y από την Grünheide επρόκειτο να κατασκευαστεί με τα ειδικά κατασκευασμένα στοιχεία 4680 μπαταριών και δομικά πακέτα μπαταριών από την έναρξη της παραγωγής (μετά από αρκετές καθυστερήσεις τον Μάρτιο του 2022). Καθώς οι κυψέλες 4680 δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στην αγορά σε επαρκείς ποσότητες και η εσωτερική παραγωγή δεν εκτελούσε ακόμη, όλα τα μοντέλα Y (Performance and Long Range) στο Grünheide εξακολουθούν να είναι κατασκευασμένα με πακέτα μπαταριών που παρέχονται από την Κίνα, χρησιμοποιώντας 2170 στρογγυλές κυψέλες στο συμβατικό σχέδιο.

Η πρόσφατα ρυθμιζόμενη έκπτωση φόρου EV, που εγκρίθηκε ως μέρος του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, παρέχει επιδότηση έως και 7.500 δολαρίων ΗΠΑ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, υπό την προϋπόθεση ότι οι μπαταρίες πληρούν ορισμένες απαιτήσεις σχετικά με τις αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού – αυτές οι απαιτήσεις γίνονται όλο και πιο αυστηρός με τα χρόνια. Σε αντάλλαγμα, το προηγούμενο ανώτατο όριο των 200.000 οχημάτων έχει αφαιρεθεί, καθιστώντας την Teslas ξανά επιλέξιμη. Επιπλέον, ο IRA επιδοτεί την παραγωγή μπαταριών με 35 δολάρια ανά kWh και τη συναρμολόγηση μονάδων από αυτές τις κυψέλες σε δέκα δολάρια.

Στις ΗΠΑ, η Tesla επωφελείται ήδη από τον νέο κανονισμό στο Gigafactory 1 στη Νεβάδα (μαζί με την Panasonic), αλλά και στην πιλοτική παραγωγή 4680 στο Fremont και μόλις τώρα στην παραγωγή μπαταριών στο Austin, όπου το Gigafactory Texas εκεί για το μοντέλο Το Y και το Semi ηλεκτρικό φορτηγό πρόκειται επίσης να εισέλθουν στην παραγωγή 4680. Η γερμανική έκδοση Teslamag κάνει μάλιστα μια άλλη εικασία: «Τώρα, ωστόσο, το γερμανικό μοντέλο Y είναι πιθανό να εξοπλιστεί με παρεχόμενες μπαταρίες για λίγο. Αυτό στην πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική της Tesla να έχει τις συντομότερες δυνατές αλυσίδες εφοδιασμού στην ίδια ήπειρο. Αλλά καθαρά οικονομικά, με τη νέα επιδότηση, ακόμη και μια παραγωγή 4680 στις ΗΠΑ με μετέπειτα μεταφορά στη Γερμανία θα μπορούσε να είναι πιο χρήσιμη».

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

wsj.com (Paywall), reuters.com, teslamag.de (στα γερμανικά)