Η Tesla σχεδιάζει μια μικρή πλατφόρμα EV

Ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για τα νέα τριμηνιαία μεγέθη ότι η εστίαση της Tesla είναι πλέον στην ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας για μικρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο στόχος με την τρίτη πλατφόρμα της Tesla, μετά από αυτές για το Model S/X και το Model 3/Y, είναι να μειωθεί στο μισό το κόστος.

«Το όχημα επόμενης γενιάς θα κοστίζει περίπου το μισό της πλατφόρμας 3/Y και θα είναι μικρότερο. Νομίζω ότι σίγουρα θα ξεπεράσει την παραγωγή όλων των άλλων οχημάτων μαζί», είπε ο Μασκ στην κλήση μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών μεγεθών.

Ο Μασκ είχε ήδη δηλώσει ως βασικό στόχο στο παρελθόν να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φθηνότερα. Έχουν ήδη γίνει αμέτρητα σχέδια σχεδίασης του Tesla των 25.000 δολαρίων από τους θαυμαστές και τα μέσα ενημέρωσης, ενώ υπήρξαν επίσης εικασίες για πιθανά ονόματα μοντέλων όπως Model 2 ή Model Q – και για μπαταρίες LFP από την BYD. Στην αρχή του έτους, ωστόσο, ο Μασκ ανακοίνωσε με έκπληξη ότι η Tesla δεν εργαζόταν επί του παρόντος στο αρχικό Tesla επειδή είχε πάρα πολλά να κάνει. Άρα η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα είδος υποχώρησης προς υποχώρηση.

Το γεγονός ότι η ομάδα ανάπτυξης νέων οχημάτων μπορεί πλέον να εστιάζει την «κύρια εστίασή» της στη νέα πλατφόρμα, σύμφωνα με τον Musk, έγινε δυνατό επειδή «έχουμε τελειώσει με τη μηχανική για Cybertrucks και Semi». “Προφανώς, θα πάρουμε όλα όσα μάθαμε από τα S, X, 3, Y, Cybertruck και Semi σε αυτήν την πλατφόρμα”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla. «Αλλά είμαστε σε έναν στόχο 2-προς-1. Προσπαθούμε να φτάσουμε σε αυτό το 50% [of cost] πάλι νούμερο.”

Αντί να γίνονται φθηνότερα, οι τιμές της Tesla αυξήθηκαν πρόσφατα λόγω των αλυσίδων εφοδιασμού, του πληθωρισμού και της ζήτησης. Η νέα πλατφόρμα –όσο μικρότερη κι αν είναι– προορίζεται να μπορεί να κατασκευάζει αυτοκίνητα με το μισό κόστος με τη μισή εργασία στο μισό χώρο του εργοστασίου. Τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο. Στις ΗΠΑ, η βασική τιμή για το Model 3 είναι σήμερα περίπου 48.500 δολάρια, στη Γερμανία είναι 52.890 ευρώ πριν από τις επιδοτήσεις.

Ο Μασκ δεν έδωσε λεπτομέρειες για βασικά δεδομένα, όπως το μέγεθος της μπαταρίας, η εμβέλεια, η ισχύς φόρτισης ή ο δίσκος στην κλήση. Ωστόσο, η πλατφόρμα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον επαναλαμβανόμενο μακροπρόθεσμο στόχο της Tesla για αύξηση των πωλήσεων κατά 50 τοις εκατό ετησίως: Ο Μασκ δήλωσε ότι τα οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα θα πρέπει να παράγουν περισσότερο όγκο από «όλα τα άλλα οχήματα της Tesla μαζί “.

Ο Μασκ παρέλειψε επίσης γενναιόδωρα ένα άλλο στοιχείο: Το έτος κατά το οποίο θα είναι έτοιμη η νέα πλατφόρμα.

insideevs.com, electrek.co