Η Tesla παρουσιάζει σχέδια για περαιτέρω επέκταση της Giga Berlin

Η Tesla ανακοίνωσε νέα σχέδια για την επέκταση του εργοστασίου στο Grünheide της Γερμανίας κατά 100 εκτάρια σε μια εκδήλωση το Σαββατοκύριακο. Ένας σιδηροδρομικός σταθμός, καθώς και χώροι υλικοτεχνικής υποστήριξης και αποθήκευσης πρόκειται να κατασκευαστούν εκεί, προκειμένου να διατηρηθούν σημαντικά περισσότερα ανταλλακτικά σε απόθεμα επιτόπου από πριν.

Η Tesla είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία επέκτασης τον Μάιο του 2022. Τότε είχε υποβληθεί αίτηση με διαδικασία σχεδίου ανάπτυξης για τα 100 στρέμματα. Οι νέοι τομείς εφοδιαστικής όχι μόνο επεκτείνουν την επιτόπια υποδομή, αλλά και την απλοποιούν. Δώδεκα ζεύγη τρένων την ημέρα θα μεταφέρουν τελικά αυτοκίνητα και θα παραδίδουν εξαρτήματα. Η εταιρεία θέλει επίσης ένα κέντρο εκπαίδευσης και ένα νηπιαγωγείο.

Η Tesla ανακοίνωσε επίσης ότι από την άνοιξη του 2023 ένα νέο τρένο μεταφοράς θα εκτελούσε δρομολόγια από το Erkner απευθείας στο εργοστάσιο – έως και 40 φορές την ημέρα, με 400 επιβάτες ανά τρένο. Η σιδηροδρομική γραμμή που χρηματοδοτείται από την Tesla (550 μέτρα της νέας γραμμής) θα ανακουφίσει το υπάρχον τοπικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Η εταιρεία ενημέρωσε επίσης για σχέδια εξοικονόμησης νερού. με στόχο τη χρήση του λεγόμενου νερού επεξεργασίας, η Tesla στοχεύει να εγκαταστήσει έναν κλειστό κύκλο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε επίσης ότι σε περιόδους παγκόσμιων προβλημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η κλασική «αποθηκευτική υποστήριξη ακριβώς στην ώρα» της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν ήταν πλέον δυνατή, επομένως χρειάζονται πρόσθετα logistics και αποθηκευτικός χώρος. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδίαζε την επέκταση με δικό της εμπορευματικό σταθμό πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο, η Tesla φαίνεται τώρα να υποθέτει ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού θα παραμείνουν ασταθείς.

Κελάδημα

Με τη φόρτωση του tweet, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου του Twitter.
Μάθε περισσότερα

Φόρτωση tweet

Για να μπορέσει η Tesla να εφαρμόσει τα σχέδια, απαιτείται τροποποίηση του σχεδίου ανάπτυξης. Σύμφωνα με δημοσίευμα, το δημοτικό συμβούλιο της Grünheide θα αποφασίσει στις 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε περίπου δυόμιση εβδομάδες. Μια πρώτη ψηφοφορία, που είχε προγραμματιστεί μετά την αίτηση τον Μάιο, ακυρώθηκε εκείνη την εποχή. Teslamagαπό την άλλη πλευρά, αναφέρει ότι ο δήμαρχος της Grünheide, Arne Christiani, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση ενημέρωσης στο Hangelsberg την Κυριακή, δεν αναμένει ψηφοφορία αυτόν τον μήνα.

Δεν είναι σαφές πότε η Tesla θα αρχίσει να παράγει μπαταρίες στο Grünheide – υποτίθεται ότι θα είναι «σύντομα», αλλά αυτή τη στιγμή οι εργασίες συνεχίζονται ακόμη. Όσον αφορά την παραγωγή οχημάτων, αναμένουμε σύντομα μια επίσημη ανακοίνωση ότι το όριο των 2.000 Model Y την εβδομάδα έχει ξεπεραστεί. Όπως αναφέρθηκε, η Tesla σχεδιάζει να εισαγάγει μια τρίτη βάρδια στο Grünheide πριν από το τέλος του έτους.

tagesspiegel.de, teslamag.de (και τα δύο στα γερμανικά)