Η Tesla μειώνει τους χρόνους παράδοσης στην Κίνα

Η Tesla έχει συντομεύσει τους προβλεπόμενους χρόνους παράδοσης για όλες τις παραλλαγές Model Y και Model 3 που παράγονται στην Κίνα κατά μέσο όρο περίπου τέσσερις εβδομάδες. Οι τροποποιήσεις στο εργοστάσιο της Σαγκάης για την αύξηση των ρυθμών παραγωγής έχουν προφανώς αποτέλεσμα.

Η Tesla ήθελε στην πραγματικότητα να φτάσει τα 22.000 οχήματα την εβδομάδα μέχρι τα μέσα Μαΐου, συγκεκριμένα 8.000 Model 3 και 14.000 Model Y. Αλλά αυτό αποτράπηκε από το σχεδόν δίμηνο lockdown Covid 19 στη Σαγκάη.

Τώρα η αναβάθμιση της Giga Shanghai για την ενίσχυση του ρυθμού παραγωγής φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Tesla, η Giga Shanghai έχει πλέον ετήσια χωρητικότητα άνω των 750.000 οχημάτων. Έτσι, η αύξηση του ρυθμού παραγωγής αντικατοπτρίζεται πλέον και στους χρόνους παράδοσης.

Για παράδειγμα, η πρόβλεψη παράδοσης για την αρχική έκδοση του μοντέλου Y έχει μειωθεί από οκτώ σε δώδεκα εβδομάδες πριν σε τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες. Για το Model Y Long Range με δύο κινητήρες και τετρακίνηση, η τρέχουσα εκτίμηση είναι 16 έως 20 εβδομάδες, σε σύγκριση με 20 έως 24 εβδομάδες προηγουμένως. Για το μοντέλο 3 με κίνηση στους πίσω τροχούς καθώς και για το μοντέλο 3 με δύο κινητήρες και τετρακίνηση, οι χρόνοι παράδοσης είναι πλέον 12 έως 16 εβδομάδες. Προηγουμένως, οι αναμενόμενες ημερομηνίες παράδοσης ήταν 14 έως 18 εβδομάδες και 16 έως 20 εβδομάδες, αντίστοιχα.

Πρόσφατα, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla έφτασε το ένα εκατομμύριο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Σαγκάη. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον λογαριασμό του Έλον Μασκ στο Weibo, η Tesla σχεδιάζει να παράγει αυτοκίνητα στη Σαγκάη κυρίως για εξαγωγή το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος τριμήνου και για την τοπική αγορά το δεύτερο εξάμηνο του τριμήνου. Τον Ιούλιο, εξήχθησαν 19.756 από τα 28.217 αυτοκίνητα Tesla που πωλήθηκαν από τη Σαγκάη.

cnevpost.com