Η Tesla μειώνει τις τιμές Model 3 & Y σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Μετά την τελευταία σημαντική μείωση των τιμών στην Κίνα, η Tesla ακολουθεί τώρα το παράδειγμά της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ανάλογα με την έκδοση, τα δύο μοντέλα έχουν μειωθεί σε τιμή έως και 9.100 ευρώ – ειδικά οι τιμές για τα βασικά μοντέλα με μπαταρία LFP και κίνηση στους πίσω τροχούς έχουν μειωθεί.

Το μοντέλο 3 χωρίς επίθημα ονόματος (πρώην SR+) χωρίς προαιρετικά πρόσθετα κοστίζει τώρα στα 43.990 ευρώ στον διαμορφωτή Tesla. Όπως είναι γνωστό, το μερίδιο του κατασκευαστή στο περιβαλλοντικό μπόνους έχει ήδη αφαιρεθεί από τις τιμές που αναγράφονται εκεί και πρέπει να προστεθεί το τέλος επεξεργασίας. Η μεγαλύτερη μείωση τιμής 9.100 ευρώ ήταν για το βασικό μοντέλο Y, το οποίο πλέον κοστίζει 44.890 ευρώ στο Tesla Configurator. Η προσθήκη του τέλους επεξεργασίας και η αφαίρεση του ομοσπονδιακού μεριδίου του περιβαλλοντικού μπόνους έχει ως αποτέλεσμα 41.370 € για ένα μοντέλο Y με κίνηση στους πίσω τροχούς και μπαταρία 60 kWh.

Ειδικά για το Model Y, η διαφορά μεταξύ του βασικού μοντέλου και του Long Range είναι πλέον σημαντικά μεγαλύτερη, πριν ήταν μόλις 3.000€. Μετά την τρέχουσα αναπροσαρμογή τιμής είναι 10.100 ευρώ. Για το Model 3, η διαφορά είναι ακόμη 10.000€. Από την άλλη πλευρά, στην τρέχουσα δομή τιμών για τα μοντέλα LFP και τις παραλλαγές μεγάλης εμβέλειας, το μοντέλο Y κοστίζει μόνο λίγο λιγότερο από 1.000 ευρώ περισσότερο από το Μοντέλο 3, ενώ το Performance κοστίζει 4.000 ευρώ περισσότερο.

Πτώση της ζήτησης ή μετακύλιση βελτιστοποιημένου κόστους;

Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη νέα δομή τιμών δεν είναι γνωστό λεπτομερώς και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό. Σε φόρουμ, για παράδειγμα, αναφέρθηκε ότι στους πελάτες Tesla Model Y που περίμεναν ήδη πολύ καιρό για τη Μεγάλη Αυτονομία τους προσφέρθηκε ένα άμεσα διαθέσιμο βασικό μοντέλο – το οποίο ερμηνεύτηκε ως χαμηλή ζήτηση για το Model Y με μπαταρία LFP. Μια σημαντική μείωση των τιμών θα ενίσχυε τώρα τη ζήτηση.

Η Tesla έγραψε σε μια δήλωση ότι «συνέχισε να θέτει με επιτυχία τις βάσεις για τη μελλοντική μας ανάπτυξή με την περιφερειακή ανάπτυξη των αλυσίδων παραγωγής και εφοδιασμού». «Η εστίασή μας στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μέσω πρωτότυπων διαδικασιών σχεδιασμού και κατασκευής έχει βελτιστοποιήσει περαιτέρω την ικανότητά μας να παράγουμε το καλύτερο προϊόν με κορυφαίο για τον κλάδο κόστος», γράφει η Tesla. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι γνωστό επί του παρόντος σχετικά με τις αλλαγές σχεδιασμού στα βασικά μοντέλα – τουλάχιστον καμία που θα έκανε την παραγωγή και τα logistics κατά 9.000 ευρώ φθηνότερα. Ο Tesla συνεχίζει λέγοντας ότι το βελτιστοποιημένο κόστος κατέστησε δυνατή την «επίτευξη ομαλοποίησης μέρους του πληθωρισμού κόστους». Αυτό μεταβιβάστηκε στους πελάτες της εταιρείας για να ελαφρύνει το βάρος.

Σημαντική μείωση τιμής σημειώθηκε επίσης στις ΗΠΑ: εκεί, το Model Y και το Model Y Performance έχουν γίνει κατά 13.000 $ φθηνότερα (τώρα $52.990 και $56.990, αντίστοιχα). Το βασικό μοντέλο 3 έχει γίνει 3.000 $ φθηνότερο (43.990 $), το Model 3 Performance κατά 9.000 $ δολάρια σε τώρα 53.990 $. Το μοντέλο Y είναι επομένως 20 τοις εκατό φθηνότερο από την προηγούμενη μέρα.

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, οι τιμές για τη σειρά luxury class έχουν επίσης αναπροσαρμοστεί: Το Model S ξεκινά πλέον στην πενταψήφια σειρά από 94.900 δολάρια, το Model S καρό μειώθηκε κατά 21.000 δολάρια και πλέον περιλαμβάνεται στο διαμορφωτής στα 114.990 $. Για το Model X, η προσαρμογή της τιμής φαίνεται παρόμοια στα 109.990 $ και 119.990 $ αντίστοιχα, αλλά εδώ η διαφορά μεταξύ του βασικού μοντέλου και του καρό είναι μικρότερη από ό,τι για το Model S.

Τουλάχιστον για το μοντέλο Y, η μείωση της τιμής στις ΗΠΑ είναι πιθανό να έχει πολιτικό υπόβαθρο: Εφόσον οι αρχές κατέταξαν το μοντέλο ως επιβατικό αυτοκίνητο και όχι ως SUV, το ανώτατο όριο τιμής των 55.000 $ για την πίστωση φόρου EV ισχύει για το Το μοντέλο Y, καθιστώντας έτσι το μοντέλο Y ως πενταθέσιο πληροί τις προϋποθέσεις για αυτήν την επιδότηση και πάλι.

Το αν η Tesla θα κάνει παραχωρήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για εκείνους τους πελάτες που παρήγγειλαν πρόσφατα στην παλιά τιμή αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη το όχημά τους είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Στην Κίνα, η πιο πρόσφατη καθοδική προσαρμογή των τιμών προκάλεσε διαμαρτυρίες από τους πελάτες.

tesla.com, teslarati.com, electrek.co