Η Tesla μειώνει τα τιμολόγια των Supercharger στην Ευρώπη

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, η Tesla μείωσε σημαντικά τα τιμολόγια στους Supercharger της στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα νέα τιμολόγια λέγεται ότι είναι περίπου 15 σεντς ανά κιλοβατώρα χαμηλότερα από την προηγούμενη τιμή.

Όπως το γερμανικό δημοσίευμα Teslamag αναφέρει, επικαλούμενη τις αναφορές χρηστών, ο γερμανικός μέσος όρος είναι τώρα προφανώς 55 σεντ ανά κιλοβατώρα στις ώρες αιχμής και 50 σεντ σε όλες τις άλλες ώρες. Αφού εισήγαγε ευέλικτα τιμολόγια σε όλους σχεδόν τους υπερσυμπιεστές στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, η Tesla εξακολουθούσε να δίνει τη μέση τιμή στη Γερμανία ως 73 σεντς τις ώρες αιχμής και 65 σεντ ανά kWh για το υπόλοιπο της ημέρας.

Αν και αυτό μπορεί να συμβαίνει, θα εξακολουθούν να ισχύουν διαφορετικές τιμές ανά τοποθεσία. Teslamag δίνει δύο παραδείγματα. οι πρώτοι από τους οποίους είναι οι Superchargers στο Böblingen στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου οι τιμές είναι 55 και 61 σεντ τις ώρες αιχμής, ενώ στη γερμανική πόλη Soltau το τιμολόγιο είναι 52 σεντ και μόνο 47 σεντ σε περιόδους εκτός αιχμής. ώρες.

Οι τιμές για τη χρέωση επωνυμιών τρίτων στις ανοιχτές τοποθεσίες έχουν επίσης μειωθεί. Ως τυχαίος έλεγχος από τους Γερμανούς συναδέλφους μας στο electrive.net αποκάλυψε ότι στο Böblingen, χρεώνονται 66 έως 73 σεντς ανά κιλοβατώρα για τη φόρτιση ενός μη Tesla, ενώ στο Kaltenkirchen είναι 64 έως 71 σεντς/kWh. Οι τιμές για μη Teslas ήταν μέχρι και 82 σεντς/kWh.

Είναι σημαντικό για την Tesla στη γερμανική αγορά να παραμείνει ανταγωνιστική με το επίπεδο τιμής EnBW, το οποίο λόγω της υψηλής επικράτησης των ταχυφορτιστών EnBW και της κάρτας φόρτισης «mobility+» (ή μέσω διαφόρων συνεργασιών όπως το ADAC eCharge). Τους τελευταίους μήνες, πολλοί Γερμανοί οδηγοί Tesla είχαν μεταβεί σε άλλους σταθμούς φόρτισης λόγω των υψηλότερων τιμών.

Εάν χρησιμοποιούνται ως βάση οι μέσες τιμές, αυτό θα σήμαινε μείωση της τιμής περίπου 23 τοις εκατό στο βασικό τιμολόγιο και σχεδόν 25 τοις εκατό στις περιόδους αιχμής. Από το 2021, οι τιμές είχαν αυξηθεί με πολλά μεγάλα και μικρά βήματα – τον ​​Αύγουστο του 2021, εξακολουθούσαν να χρέωναν 37 σεντς/kWh. Με την τρέχουσα μείωση των τιμών, τα τιμολόγια είναι τώρα ακόμη και ελαφρώς χαμηλότερα από το επίπεδο πριν από την τελευταία αύξηση των τιμών τον Σεπτέμβριο, όταν ήταν μεταξύ 56 και 58 σεντς ανά kWh στη Γερμανία, αλλά χωρίς τον διαχωρισμό σε ώρες αιχμής και εκτός αιχμής.

Η Tesla δεν είναι ο πρώτος πάροχος που μείωσε ξανά τις τιμές της μετά από πολλές αυξήσεις: Στις αρχές Νοεμβρίου, η Fastned είχε προσαρμόσει τις τιμές της προς τα κάτω σε πολλές χώρες, αν και σε υψηλότερο επίπεδο: Μια κιλοβατώρα εξακολουθεί να κοστίζει 74 σεντ με την ολλανδική γρήγορη φόρτιση προμηθευτής.

teslamag.de (στα γερμανικά)