Η Tesla θα μπορούσε να κατασκευάσει νέο συγκρότημα μπαταριών στο Fremont

Η Tesla θέλει να συναρμολογήσει μονάδες μπαταριών στο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στο Fremont της Καλιφόρνια, τουλάχιστον σύμφωνα με μια αίτηση που κατατέθηκε στην πόλη Fremont. Η επέκταση φαίνεται να συνάδει με άλλα σχέδια για επέκταση της παραγωγής.

Η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για άδεια εγκατάστασης γραμμής παραγωγής μπαταριών στον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου και αναφέρεται στο «τμήμα της μονάδας της γραμμής». Το κόστος, που αναφέρεται στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια, υποδηλώνει ένα σχετικά μικρό έργο.

Ωστόσο, αυτό είναι αξιοσημείωτο, καθώς η Tesla βασιζόταν μέχρι στιγμής σε έτοιμα πακέτα μπαταριών που παρέχονται από το Gigafactory στη Νεβάδα, που λειτουργεί από κοινού με την Panasonic, για να παράγει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στο Fremont.

Η Tesla αγόρασε το εργοστάσιο Fremont από την Toyota το 2010. Ωστόσο, είναι το μόνο εργοστάσιο της Tesla που είναι γνωστό ότι παρήγαγε και τα τέσσερα μοντέλα σε πολύ χαμηλότερους όγκους από σήμερα. Η εταιρεία στοχεύει να παραδώσει 1,5 εκατομμύρια EVs φέτος.

Τεσλαράτι, που έκανε την είδηση, αναφέρει, κατά συνέπεια, έναν αναλυτή από τη Morgan Stanley, ο οποίος βρήκε το Fremont Factory «απίστευτα σφιχτό από την άποψη της χωρητικότητας αποθήκευσης και του χώρου γενικότερα». Ταυτόχρονα, το Fremont λειτουργεί επί του παρόντος με δυναμικότητα 20 τοις εκατό πάνω από αυτό που θεωρείται μέγιστο. «Το εργοστάσιο δεν σχεδιάστηκε ποτέ για να παράγει 450.000 μονάδες (στο αποκορύφωμά του παρήγαγε ~ 300.000 μονάδες πριν την αναλάβει η Tesla από την Toyota), κάτι που φάνηκε αμέσως στην περιοδεία», έγραψε ο αναλυτής. Ένα από τα τέσσερα κτίρια συναρμολόγησης είναι ουσιαστικά μια σκηνή όπου το προσωπικό συναρμολογεί αυτοκίνητα.

Η Tesla έχει επίσης καταθέσει άλλη μια αίτηση για επεκτάσεις αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία θέλει να εγκαταστήσει ένα νέο γραφείο συντήρησης, έναν αποθηκευτικό χώρο, κυψέλες παραγωγής με εξοπλισμό για την κουκούλα, το φτερό και τα καπάκια του πορτμπαγκάζ, και εξοπλισμό κατασκευής κυψελών εκτός σύνδεσης. Αυτό το έργο αναφέρεται ότι βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου συναρμολόγησης.

Οι καταθέσεις συμβαδίζουν με τον Έλον Μασκ να σκέφτεται φωναχτά για τις επεκτάσεις. Ωστόσο, το αφεντικό της Tesla σε πρόσφατη συνάντηση πρότεινε ακόμη και ένα άλλο εργοστάσιο στη Βόρεια Αμερική το οποίο θα μπορούσε να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του έτους. Οι πιο πρόσφατες ειδήσεις ονομάζουν το Οντάριο του Καναδά ως πιθανή τοποθεσία.

Η Tesla στοχεύει να παράγει 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως το 2030. Αυτό θα απαιτήσει δέκα έως δώδεκα εργοστάσια – εκτός από το Fremont, η Tesla λειτουργεί Gigafactories στη Σαγκάη, το Βερολίνο και το Όστιν. Μόνο στο Gigafactory 1 στη Νεβάδα η Tesla παράγει μπαταρίες και εξαρτήματα μαζί με την Panasonic.

teslarati.com