Η Tesla θα εισαγάγει τρίτη βάρδια στο Giga Berlin τον Δεκέμβριο

Η Tesla θέλει να εισαγάγει μια τρίτη βάρδια στο Grünheide φέτος. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε έμμεσα από Γερμανούς πολιτικούς. Εν τω μεταξύ, η Giga Texas έχει φτάσει σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της παραγωγής.

Αλλά πρώτα στο Βραδεμβούργο: η πύλη Οδηγήστε την Tesla ισχυρίζεται ότι έχει ακούσει για την εισαγωγή της τρίτης βάρδιας τον Δεκέμβριο του 2022. Ωστόσο, οι πηγές για τις πληροφορίες δεν κατονομάζονται. Με την τρίτη βάρδια των οκτώ ωρών, το εργοστάσιο στο Grünheide θα παράγει αυτοκίνητα όλο το εικοσιτετράωρο από το τέλος του έτους – προς το παρόν μόνο το Model Y. Αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο λειτουργεί σε δύο βάρδιες από τις 6:30 π.μ. έως τις 10:30 μετα μεσημβριας.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων του Βραδεμβούργου, Jörg Steinbach, υποδηλώνουν επίσης ότι οι πληροφορίες από το “Drive Tesla” θα μπορούσαν να είναι ακριβείς. «Από τα τέλη Μαΐου, η επιχείρηση εκτελείται ήδη σε δύο βάρδιες και μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν τρεις βάρδιες», φέρεται να είπε ο Στάινμπαχ σε δελτίο τύπου από την Bundestag. Ο Steinbach ήταν μια σημαντική προσωπικότητα για την εγκατάσταση και την έγκριση του εργοστασίου Tesla στο Βραδεμβούργο.

Με την τρίτη βάρδια, η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σε έως και 5.000 οχήματα την εβδομάδα στις αρχές του 2023. Αυτό ήταν το νούμερο που έδωσε ο Drew Baglino, ανώτερος αντιπρόεδρος της Tesla στον τομέα της μηχανικής μετάδοσης κίνησης και ενέργειας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας.

Επί του παρόντος, η Giga Berlin παράγει από 1.200 έως 1.500 Model Y την εβδομάδα. Από την επίσημη έναρξη της σειράς παραγωγής τον Μάρτιο, η Tesla έχει δοκιμάσει μερικές διαφορετικές διαδικασίες παραγωγής στο Grünheide και έχει επίσης επεκτείνει την ποικιλία μοντέλων. Αρχικά, κατασκευάστηκε μόνο το Model Y Performance, αλλά τώρα τα μοντέλα μεγάλης εμβέλειας βγαίνουν επίσης από τη γραμμή παραγωγής στο Grünheide. Σύμφωνα με αναφορές, ένα βασικό μοντέλο με έναν κινητήρα έχει ήδη κατασκευαστεί σε δοκιμαστική βάση και υπάρχουν επίσης εικασίες για τη χρήση της μπαταρίας Blade της BYD σε αυτή την παραλλαγή. Ωστόσο, όλα τα οχήματα πελατών από την Grünheide εξακολουθούν να είναι βαμμένα λευκά ή μαύρα – για τα φινιρίσματα βαφής Mercury Silver Metallic και Deep Crimson, οι δοκιμές είναι πιθανώς ακόμη σε εξέλιξη.

Το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla έφτασε στο σημαντικό σημείο του 1.000 Model Ys την εβδομάδα τον Ιούνιο. Στο μεταξύ, σε αυτόν τον ρυθμό παραγωγής έχει φτάσει και η Giga Austin στο Τέξας, που άνοιξε λίγο μετά το Grünheide, σύμφωνα με παρατηρητές. Τις πληροφορίες μοιράστηκε ένας υπάλληλος της Tesla στο Snapchat και αργότερα μια αντίστοιχη φωτογραφία διαδόθηκε στο Twitter. Προφανώς είναι μια φωτογραφία μιας εσωτερικής τελετής – οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν υπέγραψαν μια πλακέτα με το λογότυπο της Tesla και τον αριθμό 1.000.

Στο Τέξας, μόνο το Model Y κατασκευάζεται επί του παρόντος επίσης και είναι η τυπική παραλλαγή εμβέλειας με δομικό πακέτο μπαταριών και 4680 κύτταρα. Επιπλέον, το Model Y Long Range με συμβατικά πακέτα μπαταριών 2170 κυψελών παράγονται τώρα επίσης στο Austin.

driveteslacanada.ca, bundestag.de (και οι δύο τρίτη βάρδια), twitter.com, driveteslacanada.ca (και τα δύο Giga Texas)