Η Tesla θα αγοράσει δισεκατομμύρια νικέλιο στην Ινδονησία

Η Tesla έχει υπογράψει συμβόλαια αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά υλικών για τις μπαταρίες της από εταιρείες επεξεργασίας νικελίου στην Ινδονησία, σύμφωνα με έναν ανώτερο υπουργό της Ινδονησίας.

Η Tesla έχει υπογράψει πενταετή συμβόλαια με εταιρείες επεξεργασίας νικελίου που δραστηριοποιούνται στο Morowali στο νησί Sulawesi, είπε. Δεν είναι γνωστά τα ονόματα των εταιρειών και οι ποσότητες που αγοράστηκαν, σύμφωνα με τον α Reuters κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

«Είμαστε ακόμη σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Tesla… αλλά έχουν αρχίσει να αγοράζουν δύο εξαιρετικά προϊόντα από την Ινδονησία», δήλωσε ο Συντονιστής Υπουργός Ναυτιλίας και Επενδυτικών Υποθέσεων Luhut Pandjaitan σε συνέντευξή του στο CNBC Ινδονησίας την Δευτέρα. Ο Pandjaitan δήλωσε στη συνέχεια ότι η Tesla είχε υπογράψει τα ίδια πενταετή συμβόλαια, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Tesla δεν απάντησε σε α Reuters ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις της συνέντευξης.

Η Tesla φέρεται επίσης να σκέφτεται ένα εργοστάσιο μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ινδονησία. Υπήρξε μια συνάντηση μεταξύ του Έλον Μασκ και του προέδρου της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Η Ινδονησία έχει μεγάλα κοιτάσματα νικελίου και προσπαθεί να δημιουργήσει περαιτέρω επεξεργασία του υλικού στη χώρα της – μέσω εργοστασίων μπαταριών, αλλά και εργοστασίων οχημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της δικής της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας, η Ινδονησία είχε έστω και προσωρινά σταματήσει να εξάγει μεταλλεύματα νικελίου.

Ως αποτέλεσμα, αρκετές ασιατικές εταιρείες ανακοίνωσαν μεγάλες επενδύσεις και συγκεκριμένα έργα ηλεκτροκίνησης στην Ινδονησία, συμπεριλαμβανομένου του Hyundai Motor Group και του κατασκευαστή μπαταριών LG Energy Solution από τη Νότια Κορέα, καθώς και του κινεζικού βιομηχανικού κολοσσού CATL. Επιπλέον, η Toyota πιθανώς σχεδιάζει ένα εργοστάσιο για υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στις αρχές Αυγούστου, η Tesla είχε ήδη υπογράψει νέα συμβόλαια για το κοβάλτιο με δύο από τους υπάρχοντες κινέζους προμηθευτές της.

reuters.com