Η Tesla επεκτείνει τη δυναμική τιμολόγηση σε όλη την Ευρώπη

Η Tesla αλλάζει ρότα όσον αφορά την υπερφόρτιση στην Ευρώπη. Αφού η εταιρεία άνοιξε το δίκτυό της σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα οποιασδήποτε μάρκας και εισήγαγε χρονικά ευαίσθητα τιμολόγια για να εμπνεύσει τη φόρτιση εκτός αιχμής, η Tesla διευρύνει το μοντέλο και αλλάζει την εστίαση.

Η Tesla εισήγαγε μειωμένες τιμές για τη νυχτερινή φόρτιση μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ. σε πολλές τοποθεσίες Supercharger σε ευρωπαϊκές χώρες τον Οκτώβριο. Μια νέα δήλωση που αναφέρεται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανακοινώνει τώρα ότι το μοντέλο έχει κυκλοφορήσει και στις 900 τοποθεσίες της Tesla στην Ευρώπη, εκτός από την Ισλανδία (και το Ισραήλ).

Ταυτόχρονα, η Tesla μεταβαίνει από ένα μοντέλο εκτός αιχμής σε ένα μοντέλο «on-peak», επεκτείνοντας τα νυχτερινά τιμολόγια σε ολόκληρη την ημέρα, ενώ εφαρμόζει τις υψηλότερες τιμές αιχμής μόνο στις πιο πολυσύχναστες ώρες, συνήθως μεταξύ 4 και 8 μ.μ.

Στη Γερμανία, η μέση τιμή κατά τις ώρες αιχμής είναι 73 σεντ ανά κιλοβατώρα, σύμφωνα με την Tesla, και κατά μέσο όρο 65 σεντ ανά kWh για την υπόλοιπη ημέρα. Τα τοπικά ιστολόγια αναφέρουν ότι τα ποσοστά στην Ολλανδία έχουν μειωθεί αλλά έχουν αυξηθεί στην Ιταλία, επομένως οι αλλαγές αφορούν τη χώρα.

Αυτό συνάδει κυρίως με μια προηγούμενη αύξηση της τιμής που εφάρμοσε η Tesla για την υπερτροφοδότηση στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Εκείνη την εποχή, οι τιμές αυξήθηκαν κατά περίπου 12 σεντς σε όλες τις χώρες, οδηγώντας σε μια κατάσταση όπου η υπερτιμολόγηση σπάνια παρέμενε κάτω από το όριο των 60 λεπτών. Στη Γερμανία, η πρώτη αύξηση είχε ως αποτέλεσμα ένα σχετικά μικρό εύρος από 69 έως 71 σεντς ανά κιλοβατώρα αντί για 56 έως 58 σεντ ανά κιλοβατώρα. Βλέποντας λοιπόν τις σημερινές αναφορές, η Tesla όχι μόνο επέκτεινε το μοντέλο δυναμικής τιμολόγησης αλλά αύξησε και πάλι ελαφρώς τις τιμές αιχμής, ενώ συρρίκνωση του χρονικού πλαισίου εντός του οποίου ισχύουν.

Όταν κυκλοφόρησε τη νέα τιμολόγηση τον Σεπτέμβριο, η Tesla έστειλε ένα email στους Ευρωπαίους πελάτες της ισχυριζόμενος ότι οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας ήταν ο λόγος για τους νέους δασμούς.

Στη σημερινή ανακοίνωση, η Tesla δεν ήταν τόσο συγκεκριμένη, αλλά είπε ότι «μια γενική μείωση των τιμών της ενέργειας θα έχει επομένως θετική επίδραση στο κόστος χρέωσης των πελατών». Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής φαίνεται να κάνει άλλο ένα νεύμα στην ευμετάβλητη αγορά ενέργειας.

Η στροφή της προσοχής στην εισαγωγή τιμολογίων “on-peak” είναι ενδιαφέρουσα ή απλοποιεί το μοντέλο τιμολόγησης. Όταν εισήγαγε νωρίτερα τη δυναμική τιμολόγηση, η Tesla είδε παράπονα και οι Ευρωπαίοι οδηγοί EV στράφηκαν σε φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις. Τα αυτοκίνητα της Tesla στην Ευρώπη βασίζονται στο CCS, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιστότοποι Supercharger ανταγωνίζονται άλλα δίκτυα γρήγορης φόρτισης και αντίστροφα από τότε που η Tesla επέτρεψε τη χρήση τρίτων.

Στις ΗΠΑ, η κατάσταση είναι διαφορετική. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να αγοράσουν έναν προσαρμογέα CCS για να χρησιμοποιήσουν άλλα δίκτυα, αλλά διαφορετικά να βασίζονται στο ιδιόκτητο πρότυπο φόρτισης της Tesla. Ταυτόχρονα, η Tesla θέλει επίσης να ανταγωνιστεί ευρύτερα στη Βόρεια Αμερική και αυτή την εβδομάδα άνοιξε τη σχεδίαση Supercharger για τρίτους παρόχους. Το αν ο κλάδος θα τους αναλάβει σε αυτό μένει να φανεί.

elektroauto-news.net (στα γερμανικά), driveteslacanada.ca