Η Tesla διπλασιάζει τα κέρδη σε σχέση με το 2022, στοχεύει 1,8 εκατομμύρια οχήματα το 2023

Η Tesla υπερδιπλασίασε τα κέρδη της στα 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Εκτός από πολλά οικονομικά στοιχεία σε τριμηνιαία και ετήσια επίπεδα, δύο ειδήσεις είναι αξιοσημείωτες στην ετήσια έκθεση: το φορτηγό στον κυβερνοχώρο θα τεθεί σε παραγωγή πριν από το τέλος του 2023 και η Tesla ετοιμάζει μια «πλατφόρμα οχημάτων επόμενης γενιάς».

Η Tesla παρέδωσε 1,3 εκατομμύρια οχήματα το 2022 – ένα ρεκόρ που φυσικά αντικατοπτρίζεται στα επιχειρηματικά στοιχεία της Καλιφορνέζικης κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με 81,46 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, το 2022 θα μειωθεί ως ένα ακόμη έτος ανάπτυξης για την Tesla. Η εταιρεία τόνισε ότι η μακροοικονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή θέτει μεγάλες προκλήσεις και θα συνεχίσει να το κάνει στο εγγύς μέλλον. Με την πρώτη ματιά, ωστόσο, το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και τα επιτόκια δεν αντικατοπτρίζονται αισθητά στον ισολογισμό για το 2022. Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων αύξησε τα έσοδά της στα 81,46 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 51 τοις εκατό έναντι των 53,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πωλήσεις από το προηγούμενο έτος. Από τα 81,46 δισεκατομμύρια δολάρια, το τμήμα αυτοκινήτων αντιπροσώπευε τα 71,46 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Telsa ήταν ακόμα στο κόκκινο το 2019, είναι ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο επίτευγμα ότι η εταιρεία υπερδιπλασίασε τα ετήσια κέρδη της το 2022 από 5,52 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος σε 12,56 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία υπογραμμίζει περαιτέρω το λειτουργικό περιθώριο, το οποίο ανέρχεται σε 16,8 τοις εκατό για ολόκληρο το έτος (2021: 12,1 τοις εκατό). Τα έσοδα από τα πιστοποιητικά CO2 ανήλθαν σε 1,78 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και έτσι αυξήθηκαν περαιτέρω σε συνάφεια (+21 τοις εκατό έως το 2021). Ωστόσο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και χωρίς τη συνδρομή των ρυθμιστικών πιστώσεων, θα υπήρχε κέρδος σχεδόν έντεκα δισ. ευρώ στα βιβλία.

Το τέταρτο τρίμηνο συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτά τα ετήσια αποτελέσματα. Συνολικά 24,32 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις (+37 τοις εκατό το 4ο τρίμηνο/2021), εκ των οποίων τα 21,31 δισεκατομμύρια δολάρια προήλθαν από την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως και 3,69 εκατομμύρια δολάρια σε πλεόνασμα GAAP, σημειώνοντας αύξηση 59 τοις εκατό σε ετήσια βάση. Το λειτουργικό περιθώριο 16 τοις εκατό μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου δεν ταιριάζει απόλυτα με την πρόσφατη ανοδική τάση. Το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανέβηκε στο 19,2 τοις εκατό και το τρίτο τρίμηνο του 2022 στο 17,2 τοις εκατό από μια πρόσφατη τιμή λίγο κάτω από το 15 τοις εκατό.

Σύμφωνα με την Tesla, η αύξηση των παραδόσεων οχημάτων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη. Τα στοιχεία παραγωγής και παράδοσης για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και συνεπώς και για ολόκληρο το έτος δημοσιεύτηκαν στις αρχές του μήνα: σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο κατασκευαστής παρέδωσε 405.278 οχήματα το τέταρτο τρίμηνο/2022 και έτσι αύξησε τις παραδόσεις για ολόκληρο το έτος σε 1.313.851 οχήματα – αύξηση 40 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2021. Η παραγωγή αυξήθηκε ακόμη και κατά 47 τοις εκατό (4/2022: 439.701 οχήματα, πλήρες έτος 2022: 1.369.611 οχήματα).

Αυτό δείχνει ότι τα εργοστάσια στο Τέξας και το Βρανδεμβούργο, που κυκλοφόρησαν το 2022, συμβάλλουν ολοένα και περισσότερο στην αύξηση του αριθμού των μονάδων στο συνολικό αποτέλεσμα. Τα οχήματα που κατασκευάστηκαν στο Giga Berlin (Model Y) παραδόθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο και στο Giga Texas τον Απρίλιο. Η Tesla γράφει τώρα στην ετήσια έκθεσή της ότι η παραγωγική ικανότητα 3.000 οχημάτων την εβδομάδα επιτεύχθηκε και στις δύο τοποθεσίες προς το τέλος του έτους. Τα ετήσια στοιχεία θα μπορούσαν σίγουρα να ήταν ακόμα καλύτερα αν η πανδημία του Covid δεν είχε προκαλέσει περιορισμούς στην Κίνα. Το δεύτερο τρίμηνο σημειώθηκε βουτιά στην καμπύλη στατιστικών στοιχείων λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και του προσωρινού κλεισίματος του εργοστασίου στη Σαγκάη.

Η Σαγκάη παρέμεινε ωστόσο το εργοστάσιο με την υψηλότερη παραγωγή της Tesla. Το 2022, οι ΗΠΑ πούλησαν 710.865 οχήματα που κατασκευάστηκαν στην Κίνα – 439.770 παρέμειναν στο εσωτερικό και 271.095 εξήχθησαν. Η σχετική αύξηση από το 2021 έως το 2022 είναι 67 τοις εκατό. Ο κατασκευαστής λέει ότι το εργοστάσιο «λειτουργούσε κοντά στην δυναμικότητα».

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη κάποιο περιθώριο βελτίωσης στον συνολικό αριθμό οχημάτων, επειδή η Tesla ισχυρίζεται την ακόλουθη επισκόπηση της μέγιστης δυνατής χρήσης χωρητικότητας, η οποία έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από το καλοκαίρι: τα εργοστάσια Grünheide και Texas θα πρέπει να μπορούν να συνεισφέρουν 250.000 μονάδες, Σαγκάη 750.000 μονάδες και Fremont 650.000 μονάδες – συνολικά, αυτό ανεβάζει το σύνολο σε έως και 1,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως. Τα μελλοντικά μοντέλα Cybertruck, Semi, Roadster 2, “Robotaxi και άλλα” δεν περιλαμβάνονται ακόμη σε αυτό το σχήμα. Ωστόσο, οι Καλιφορνέζοι έχουν πλέον επιβεβαιώσει ρητά ότι το Cybertruck, το οποίο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής στο Τέξας, θα κατασκευαστεί φέτος. Το Semi βρίσκεται ήδη σε πιλοτική παραγωγή, αλλά προφανώς σε άσχετους ακόμα αριθμούς. Η Tesla δεν κατονομάζει προς το παρόν καμία χωρητικότητα για το ηλεκτρικό φορτηγό, το οποίο, σύμφωνα με πολύ πρόσφατες πληροφορίες, θα κατασκευαστεί στη Νεβάντα.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη πρόταση στην ετήσια έκθεση είναι πιθανώς πολύ πιο σχετική για την αγορά όγκου: «Η πλατφόρμα οχημάτων επόμενης γενιάς μας βρίσκεται υπό ανάπτυξη», λέει η Tesla. Οι λεπτομέρειες πρόκειται να αποκαλυφθούν την ημέρα των επενδυτών την 1η Μαρτίου. Θα περιστρέφεται γύρω από την τρίτη γενιά της πλατφόρμας, η οποία θα συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Η Tesla έλαβε επίσης αρκετές στρατηγικές αποφάσεις που αξίζει να αναφερθούν στην ετήσια έκθεσή της. Η αυτοκινητοβιομηχανία περιέγραψε πώς η αναδιάρθρωση των logistics αποδίδει καρπούς: Ενώ οι παραδόσεις συνήθιζαν να αυξάνονται πάντα στο τέλος κάθε τριμήνου, αυτή η πίεση έχει πλέον μειωθεί κάπως: από 71 τοις εκατό των παραδόσεων δεύτερο τρίμηνο το τρίτο τρίμηνο σε 64 τοις εκατό και 51 τοις εκατό το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο. Το υπόβαθρο αυτής της αλλαγής είναι ότι οι αυξανόμενοι όγκοι παραγωγής έχουν καταστήσει όλο και πιο δύσκολο να «εξασφαλιστεί η χωρητικότητα μεταφοράς οχημάτων με λογικό κόστος» στο τέλος κάθε τριμήνου. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι η διαφορά μεταξύ των οχημάτων που παράγονται και παραδίδονται είναι επί του παρόντος αρκετά υψηλή.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ένας από τους παράγοντες που ευνόησαν τα νέα οικονομικά μεγέθη ρεκόρ ήταν η περαιτέρω αύξηση της μέσης τιμής του οχήματος το 4ο τρίμηνο/2022. Ο λόγος είναι ότι η Tesla έχει αυξήσει τις τιμές σε πολλές χώρες τους τελευταίους μήνες και επίσης ευνοεί τα ακριβότερα μοντέλα όταν δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο 2017 (όταν ήταν διαθέσιμα μόνο τα ακριβά premium μοντέλα S και X) και σύμφωνα με τις πρόσφατες μαζικές μειώσεις τιμών (οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μόνο στην επόμενη ετήσια έκθεση Q1/2023), η Tesla ισχυρίζεται ότι «Οι μέσες τιμές των οχημάτων μας έχουν γενικά πτωτική τάση εδώ και πολλά χρόνια». Εξάλλου, «Για να γίνεις κατασκευαστής οχημάτων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, η οικονομική προσιτότητα πρέπει να βελτιωθεί».

Η Tesla δήλωσε επίσης έναν συγκεκριμένο στόχο παραγωγής για το 2023 με περίπου 1,8 εκατομμύρια BEV να παραχθούν. Ο κατασκευαστής συνδυάζει αυτόν τον στόχο με την επιθυμία να αυξήσει τον όγκο κατά 50 τοις εκατό ετησίως κατά μέσο όρο σε έναν πολυετή ορίζοντα. Σε σχέση με αυτόν τον στόχο, η Tesla αναπτύχθηκε με ρυθμό άνω του μέσου όρου από το 2020 έως το 2021 και με ρυθμό χαμηλότερο από το μέσο όρο από το 2021 έως το 2022 (το προαναφερθέν 47 και 40 τοις εκατό σε παραγωγή και παραδόσεις, αντίστοιχα). Σε αυτό το πλαίσιο, ο στόχος των 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων είναι πολύ χαμηλός. Η αύξηση στα καλά 1,3 εκατομμύρια οχήματα το 2022 δεν είναι καν 30 τοις εκατό.

Με αναφορά από την Cora Werwitzke, Γαλλία.

ir.tesla.com