Η Tesla βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου στην Ινδονησία

Η Tesla είναι κοντά στην υπογραφή μιας προκαταρκτικής συμφωνίας για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδονησία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου. Σύμφωνα με την έκθεση, το εργοστάσιο θα σχεδιαστεί για ετήσια παραγωγή ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο, η απόφαση για την κατασκευή δεν έχει πέσει ακόμη.

Και ακόμη κι αν η Tesla υπογράψει το έγγραφο, πιθανότατα θα ήταν μια δήλωση προθέσεων – μια τελική συμφωνία θα έπρεπε ακόμα να διαπραγματευτεί. Τα βασικά δεδομένα που Bloomberg έχει μάθει από τους μυημένους, ωστόσο, είναι εντυπωσιακά.

Εκτός από την προαναφερθείσα παραγωγική ικανότητα ενός εκατομμυρίου οχημάτων στη χώρα (που θα πρέπει να είναι περίπου ισοδύναμη με τη Giga Shanghai), η κατασκευή περαιτέρω εγκαταστάσεων της Tesla στη χώρα για τμήματα της αλυσίδας παραγωγής και εφοδιασμού είναι πιθανώς μέρος των συνομιλιών. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να καταρρεύσει η συμφωνία.

Εάν οι διαπραγματεύσεις είναι επιτυχείς, θα είναι το πέμπτο εργοστάσιο οχημάτων της Tesla συνολικά και το τρίτο εκτός των ΗΠΑ. Ποια μοντέλα θέλει να κατασκευάσει η Tesla στην Ινδονησία και ποιες αγορές θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από εκεί δεν είναι γνωστό επί του παρόντος.

Ωστόσο, οι πληροφορίες του Bloomberg δεν αποτελούν έκπληξη: ήδη από τον Μάιο του 2022, ο υπουργός Επενδύσεων της Ινδονησίας φέρεται να είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η Tesla θα πραγματοποιούσε επενδύσεις στη χώρα. Ο Έλον Μασκ συμφώνησε στην κατασκευή εργοστασίου στην επαρχία της Κεντρικής Ιάβας μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο. Τον Αύγουστο του 2022, ένας ανώτερος υπουργός της Ινδονησίας είπε ότι η Tesla είχε υπογράψει συμβόλαια αξίας περίπου πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για να αγοράσει υλικά για τις μπαταρίες της από εταιρείες επεξεργασίας νικελίου στην Ινδονησία.

Η χαμηλού κόστους πρόσβαση στο νικέλιο από την ινδονησιακή εξόρυξη είναι πιθανό να είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από το ενδεχόμενο της Tesla για ένα εργοστάσιο στο κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η Ινδονησία δεν έχει ακόμη αναδειχθεί σε σημαντική αγορά πωλήσεων για την Teslas – η πλειοψηφία των οχημάτων που πωλούνται στη χώρα κοστίζουν 20.000 δολάρια ή λιγότερο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ωστόσο, το υπόβαθρο των εκτιμήσεων δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς ούτε ο ίδιος ο Μασκ ούτε οι αξιωματούχοι της Tesla απάντησαν σε έρευνα από Bloomberg. Ο Υπουργός Επενδύσεων της Ινδονησίας είπε στο πρακτορείο ότι οι συνομιλίες με την Tesla διεξάγονται από το Υπουργείο Ναυτιλιακών Υποθέσεων – αυτό το υπουργείο δεν απάντησε σε Bloomberg έρευνα.

bloomberg.com (Paywall), twitter.com