Η Tesla αντιμετωπίζει περαιτέρω καθυστερήσεις στην παραγωγή κυψελών μπαταρίας

Η προηγουμένως επιβεβαιωμένη καθυστερημένη έναρξη παραγωγής κυψελών μπαταρίας στη Giga Berlin φαίνεται τώρα να έχει και έναν τεχνικό λόγο για την ξηρή επίστρωση των ηλεκτροδίων. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει την παραγωγή ακόμη περισσότερο από ό,τι πρότειναν προηγούμενες αναφορές.

Handelsblatt επικαλείται πέντε ειδικούς, δύο κοντά στην Tesla, λέγοντας ότι οι εγκαταστάσεις δοκιμών λειτουργούσαν αρκετά επιτυχώς, αλλά η εφαρμογή σε μεγάλης κλίμακας παραγωγή καθυστερεί. «Οι απορρίψεις είναι απλώς πολύ μεγάλες», είπε ένας. Οι γνώστες αναμένουν τώρα παραγωγή σειρών έως το 2024 το νωρίτερο.

Μέχρι τώρα, το ενεργειακό κόστος και η τροποποίηση στην έκπτωση φόρου των ΗΠΑ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Αύγουστο θεωρούνταν κρίσιμοι λόγοι για την Tesla να καθυστερήσει προς το παρόν την πλήρη παραγωγή κυψελών στο γερμανικό εργοστάσιό της. Αντίθετα, η εταιρεία είχε εκτρέψει τις μηχανές παραγωγής στη Giga του Τέξας, στο Ώστιν, όπως αναφέρθηκε.

Ωστόσο, το Handelsblatt αφήνει ανοιχτό εάν η μεγάλης κλίμακας παραγωγή κυψελών στη Giga Texas θα επηρεαστεί ή όχι από την υποτιθέμενη καθυστέρηση μέχρι το 2024. Δεδομένου ότι το ηλεκτρονικό φορτηγό Tesla Semi, για παράδειγμα, το οποίο τέθηκε πρόσφατα σε παραγωγή, βασίζεται επίσης σε αυτές τις κυψέλες μπαταρίας, όπως π. καθυστέρηση θα είχε σημαντικό αντίκτυπο. Μέχρι τώρα, η Tesla παράγει τα 4680 κελιά της για το Semi και το Model Y από την Giga Texas, στο πιλοτικό εργοστάσιο Tera στο Fremont. Ωστόσο, η παραγωγική ικανότητα είναι περιορισμένη και λειτουργεί με άγνωστο ποσοστό σκραπ.

Οι κυψέλες 4680 της Tesla όχι μόνο υποτίθεται ότι έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, αλλά και φθηνότερη παραγωγή. Στο επίκεντρο της φθηνότερης παραγωγής βρίσκεται ο τρόπος επικάλυψης των ηλεκτροδίων. Στην υγρή επίστρωση, τα ενεργά υλικά (στην περίπτωση μιας καθόδου NCM, λίθιο, νικέλιο, κοβάλτιο και μαγγάνιο) αναμιγνύονται σε μορφή σκόνης, συνδυάζονται με διαλύτες και άλλες χημικές ουσίες για να σχηματίσουν μια πάστα (πολτός) και εφαρμόζονται στον χαλκό ή το αλουμίνιο αλουμινόχαρτο μεταφοράς. Η πάστα, ωστόσο, χρησιμεύει μόνο για να απλώσει ομοιόμορφα τα ενεργά υλικά. Στο επόμενο στάδιο παραγωγής, το ηλεκτρόδιο στεγνώνει έτσι ώστε τα υγρά συστατικά της πάστας να εξατμιστούν. Αυτό απαιτεί μεγάλους, ενεργοβόρους φούρνους που βρίσκονται σε ένα εξίσου μεγάλο καθαρό δωμάτιο. Εάν τα ηλεκτρόδια μπορούσαν να επικαλυφθούν απευθείας με ξηρή επίστρωση, όχι μόνο θα εξαλειφόταν η κατανάλωση ενέργειας των φούρνων, αλλά και ο καθαρός χώρος θα μπορούσε επίσης να είναι σημαντικά μικρότερος.

Όπως δηλώνει τώρα η Handelsblatt μεταξύ ενός εμπειρογνώμονα κοντά στην Tesla, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες για μια παραγωγική ικανότητα 30 γιγαβατώρων κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Στο Grünheide, δυνητικά έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 50 GWh, επομένως διακυβεύονται τεράστια εξοικονόμηση πόρων.

Παρεμπιπτόντως, η οικοδομική άδεια για το εργοστάσιο κυψελών μπαταριών στο Βραδεμβούργο διαρκεί μέχρι το 2025, όταν το εργοστάσιο πρέπει να είναι σε λειτουργία. Αλλά η Tesla δεν δέχεται πίεση χρόνου: η προθεσμία μπορεί επίσης να παραταθεί.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

handelsblatt.com (στα γερμανικά)