Η Tesla ανοίγει τη σχεδίαση Supercharger σε τρίτους

Το Ambition είναι σε πλήρη προσφορά στην Tesla. Η εταιρεία θέλει η τεχνολογία Supercharger να γίνει στάνταρ στη Βόρεια Αμερική και άνοιξε τη σχεδίαση σε τρίτους. Αποκαλώντας το Βορειοαμερικανικό Πρότυπο Φόρτισης (NACS), η Tesla έχει επίσης ρυθμιστεί ενάντια στο CCS.

Ενώ το CCS (και το Type 2 όπως το CCS2) έχουν γίνει ουσιαστικά το πρότυπο ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη, η κατάσταση στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Ή, ανοιχτό στον κόσμο της Tesla, όπου η εταιρεία ισχυρίζεται ότι «τα οχήματα NACS υπερτερούν σε αριθμό CCS δύο προς ένα» και ότι το δίκτυο Supercharging της έχει 60% περισσότερες αναρτήσεις NACS από όλα τα δίκτυα εξοπλισμένα με CCS μαζί.

Λείπουν συγκεκριμένοι αριθμοί, ωστόσο όταν η Tesla κυκλοφόρησε το Model S το 2012 και άρχισε να δημιουργεί σχεδόν ανύπαρκτη μέχρι τώρα υποδομή φόρτισης στις ΗΠΑ, η εταιρεία έθεσε ένα πρότυπο, το οποίο συσσώρευσε 20 δισεκατομμύρια (32 δισεκατομμύρια χλμ) μίλια φόρτισης EV σήμερα. Από την αρχή, η εταιρεία είχε σχέδια να απελευθερώσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το σχέδιο σε άλλους κατασκευαστές, αλλά δεν ασχολήθηκε με αυτό.

Αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς η Tesla φαίνεται να επιστρέφει στις πολιτικές ανοιχτών προτύπων, χαρακτηρίζοντάς την τώρα ως «Πρότυπο χρέωσης της Βόρειας Αμερικής». Στην καταχώριση ιστολογίου που ανακοινώνει την ανοιχτή σχεδίαση σήμερα, η Tesla λέει ότι υπάρχουν ήδη πάροχοι δικτύων που χρεώνουν, πρόθυμοι να ενσωματώσουν το NACS. Αυτό, ωστόσο, θα είναι ένα πλεονέκτημα για τους οδηγούς της Tesla πρώτα, καθώς δεν θα χρειάζονται πλέον προσαρμογέα CCS1.

Όσον αφορά τους οδηγούς άλλων ηλεκτρικών οχημάτων, θα ωφεληθούν μόνο όταν ένας κατασκευαστής οχημάτων ενσωματώσει τη σύνδεση Tesla στο αυτοκίνητο. Επί του παρόντος, συμβατικοί κατασκευαστές και δίκτυα όπως το Electrify American και το EVgo χρησιμοποιούν το CCS1 στις ΗΠΑ. Το κάτω μέρος DC του βύσματος και της πρίζας φόρτισης αντιστοιχεί στο CCS2 που είναι γνωστό στην Ευρώπη, αλλά ένα βύσμα/βύσμα τύπου 1 τοποθετείται στην κορυφή αντί του τύπου 2.

Η τεχνολογία της Tesla φαίνεται να προστατεύεται από το μέλλον

Όσον αφορά την τεχνολογία, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι φαίνεται ότι η φόρτιση μεγαβάτ βρίσκεται στον πυρήνα του NACS. Η Tesla επισημαίνει ότι το σύστημά της προσφέρει φόρτιση AC και φόρτιση «έως 1 MW» DC σε ένα λεπτό πακέτο. Επιπλέον, το σύστημα δεν έχει κινούμενα μέρη, έχει το μισό μέγεθος και είναι δύο φορές ισχυρότερο από τους συνδέσμους συνδυασμένου συστήματος φόρτισης (CCS), έτσι η εταιρεία.

Το πώς ακριβώς ένα μεγαβάτ υποτίθεται ότι περνά ορμητικά μέσα από το καλώδιο, ωστόσο, παραμένει ανοιχτό στην καταχώριση του ιστολογίου, ειδικά επειδή η Tesla δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την ψύξη.

ο Electrek Η πύλη έχει σκάψει βαθύτερα στον πραγματικό σχεδιασμό και τις προδιαγραφές. Για παράδειγμα, υπάρχουν δύο διαλειτουργικές εκδόσεις με 500 και 1.000 βολτ, επομένως ένα βύσμα 500 βολτ μπορεί επίσης να συνδεθεί μηχανικά σε πρίζα 1.000 βολτ.

Στα έγγραφα, η Tesla δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει το NACS «με είσοδο οχήματος χωρίς ψύξη» για να λειτουργεί συνεχώς σε πάνω από 900 αμπέρ. Λαμβάνοντας ως βάση τα 1.000 βολτ θα οδηγούσε μαθηματικά σε έως και 900 κιλοβάτ ισχύς φόρτισης. Αυτό δεν είναι ακριβώς το ένα μεγαβάτ που ανακοινώθηκε στην καταχώριση του ιστολογίου, αλλά εξακολουθεί να είναι μια τεκμηριωμένη δήλωση. Ακόμα κι αν τα υπάρχοντα συστήματα φόρτισης σε ηλεκτρικά οχήματα σειράς πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιούν 900 αμπέρ συνεχούς ισχύος στο άμεσο μέλλον, η τεχνολογία NACS έχει τη δυνατότητα για μερικά χρόνια.

Αυτό το τελευταίο άνοιγμα σε τρίτους, αυτή τη φορά στη Βόρεια Αμερική, φαίνεται επίσης σαν ένα ακόμη βήμα για την ενσωμάτωση στην αγορά – ή για την ενσωμάτωση της αγοράς στην Tesla. Στην Ευρώπη, η εταιρεία άνοιξε το δίκτυό της σε όλα τα EV για πληρωμένη φόρτιση σε ορισμένους φορτιστές προορισμού και υπερσυμπιεστές αυτό το καλοκαίρι.

Η Tesla υιοθέτησε το πρότυπο CCS Combo 2 στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πρόσθετη αναφορά από τον Sebastian Schaal.

tesla.com, insideevs.com, electrek.co