Η Tesco σταματά την προσφορά δωρεάν χρέωσης σε χώρους στάθμευσης καταστημάτων

volkswagen-e-golf-id3-grossbritannien-uk-ladestation-charging-station-tesco-pod-point-2019-001-min

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την 1η Νοεμβρίου, η Tesco θα αρχίσει να χρεώνει τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων για να χρησιμοποιούν όλα τα είδη σημείων φόρτισης στα παντοπωλεία της. Ο εταίρος συνεργασίας Pod Point δεν ανέφερε την αύξηση του ενεργειακού κόστους, λέγοντας μόνο ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης σημείων χρέωσης έως το επόμενο έτος.

Στους χώρους στάθμευσης της Tesco, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα πρέπει τώρα να πληρώνουν 28 p/kWh για τις πιο αργές συνδέσεις 7 kW, αυξάνοντας στα 40 p για τους 22 kW AC και 50 p για τους ταχείς φορτιστές 50 kW.

Το 2019, ξεκίνησε η δωρεάν χρέωση για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 100 καταστήματα Tesco σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ώστε και οι δύο πελάτες να μπορούν να γεμίζουν δωρεάν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους ενώ ψωνίζουν, ενώ οι πελάτες του Pod Point είχαν επίσης πρόσβαση χωρίς να χρησιμοποιούν τα καταστήματα. Η Volkswagen, η Pod Point και η Tesco συνεργάστηκαν για τη διάθεση σημείων χρέωσης στα καταστήματα Tesco. Το 2018, Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με την Tesco και την Pod Point για την εγκατάσταση περίπου 2.400 σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το 2020, ο κατασκευαστής σταθμών ταχείας φόρτισης Tritium υπέγραψε σύμβαση για την παροχή σταθμών γρήγορης φόρτισης για το Pod Point για εγκατάσταση στα καταστήματα Tesco. Ενώ οι φορτιστές 7 kW μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν, υπήρχε πάντα η απαίτηση πληρωμής με AC 22 kW και φορτιστές DC της Tritium Veefil-RT ​​50 kW. Τώρα όλες οι χρεώσεις θα έχουν μια τιμή. Την ίδια χρονιά, η VW και η Tesco ανέφεραν ότι είχαν εγκαταστήσει 200 ​​φορτιστές που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν στα καταστήματα Tesco. Σύμφωνα με FleetNewsο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 500 τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Με τα πιο αργά σημεία φόρτισης τώρα να είναι διαθέσιμα μόνο σε τιμή, η Pod Point δεν ανέφερε το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως λόγο για τη θέσπιση των νέων τιμολογίων, λέγοντας μόνο ότι τα νέα τέλη θα εξασφαλίσουν ότι οι οδηγοί χρησιμοποιούν μόνο τους φορτιστές να ανανεώνουν ενώ ψωνίζουν για να κάνουν τους πόντους χρέωσης διαθέσιμους για άλλους που ψωνίζουν στο κατάστημα το συντομότερο δυνατό. Τούτου λεχθέντος, δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των τιμολογίων που χρεώνονται στους χώρους στάθμευσης των καταστημάτων Tesco στους πελάτες του Pod Point γενικά και στους πελάτες του καταστήματος Tesco. Οι πληρωμές χρέωσης μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε μέσω μιας εφαρμογής Pod Point είτε σε διαδικτυακά ταμεία επισκεπτών, όπου είναι διαθέσιμα.

Σύμφωνα με FleetNews, στο παρελθόν ήταν δυνατό για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να ταξιδεύουν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και να χρεώνουν δωρεάν. Σύμφωνα με τον πάροχο χρέωσης Zap-Map, περίπου 4.400 σημεία δωρεάν χρέωσης στη Βρετανία βρίσκονται σε πάρκα λιανικής, ξενοδοχεία και δημόσιους χώρους στάθμευσης. Πολλά από αυτά χρηματοδοτούνται από λιανοπωλητές, ιδιοκτήτες γης και ορισμένες τοπικές αρχές. Τώρα, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 500.

fleetnews.co.uk, pod-point.com