Η TeraWatt αποκαλύπτει σχέδια για διάδρομο φόρτισης υψηλής ισχύος κατά μήκος του I-10

Η TeraWatt Infrastructure, που ιδρύθηκε από την πρώην ενεργειακή στρατηγική της Google, Neha Palmer, ανακοίνωσε τι θα κάνει με την πρόσφατη χρηματοδότησή της ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ανάμεσα στα πιο συγκεκριμένα έργα είναι ένας διάδρομος για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών φορτηγών.

Ένα δίκτυο κέντρων φόρτισης υψηλής ισχύος θα αναπτυχθεί κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Interstate 10, ανακοινώνει η TeraWatt. Το I-10 εκτείνεται από το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς, Καλιφόρνια, μέχρι το Ελ Πάσο στο Τέξας, με τα Κέντρα Φόρτισης TeraWatt να εξαπλώνονται σε όλη την Καλιφόρνια, την Αριζόνα και το Νέο Μεξικό.

Αν και δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί πιο ακριβή δεδομένα τοποθεσίας, ο στόχος είναι να υπάρχουν τέτοια κέντρα HPC περίπου κάθε 150 μίλια και λιγότερο από ένα μίλι από την πλησιέστερη έξοδο αυτοκινητόδρομου. Κάθε τοποθεσία θα έχει έκταση από τέσσερα έως 100 στρέμματα, ανάλογα με την τοποθεσία, οπότε TeraWatt.

Η εταιρεία προσθέτει ότι κάθε κέντρο θα διαθέτει «δεκάδες φορτιστές DC» με επένδυση πάγκων φόρτισης pull-through. Μεταξύ των επιτόπιων ανέσεων του οδηγού και των πιθανών εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, π.χ. εφεδρικές μπαταρίες.

Αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σήμερα, το επιχειρηματικό μοντέλο της TeraWatt περιλαμβάνει την απόκτηση ακινήτων σε τοποθεσίες στρατηγικά σχετικές με τους στόλους, ώστε στη συνέχεια να αναπτυχθεί η υποδομή ενέργειας και φόρτισης που απαιτείται για τη λειτουργία εμπορικών οχημάτων σε μεγάλη κλίμακα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Neha Palmer πρόσθεσε, ότι η πλατφόρμα ανάπτυξης υποδομών ακίνητης περιουσίας και ενέργειας τοποθέτησε μοναδικά την TeraWatt για να λύσει το «πρόβλημα χρέωσης» για τους φορείς εκμετάλλευσης φορτηγών, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση εμπορευμάτων εφικτή στις δραστηριότητές τους.

Για το δίκτυο I-10, η TeraWatt συνεργάζεται με τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και λέει ότι σχεδίαζε να αξιοποιήσει διάφορες επιχορηγήσεις και κίνητρα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2021 και ηγείται η Neha Palmer, η οποία ήταν πιο πρόσφατα υπεύθυνη για την ενεργειακή στρατηγική για τα παγκόσμια κέντρα δεδομένων της Google. Η TeraWatt έλαβε χρηματοδότηση άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αυτόν τον Σεπτέμβριο από ως επί το πλείστον ανώνυμους υποστηρικτές.

Σχολιάζοντας τότε, ο Διευθύνων Σύμβουλος άφησε να εννοηθεί ότι θα ανακοίνωναν «το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο έργο φόρτισης μέχρι σήμερα για την ηλεκτροδότηση των μεταφορών μεγάλων αποστάσεων κατά μήκος ενός μεγάλου διαδρόμου αυτοκινητοδρόμων».

Σύμφωνα με τον Palmer, μέρος της στρατηγικής της TeraWatt είναι να ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης αρκετά νωρίς για να συνεργαστεί με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας από την αρχή. «Θα πρέπει να υπάρξει πολλή συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών του δικτύου, των φορέων εκμετάλλευσης, των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, των ρυθμιστικών αρχών και των τελικών χρηστών, για να διασφαλιστεί ότι το δίκτυο μπορεί να εξελιχθεί παράλληλα με τη στροφή προς την ηλεκτρική μεταφορά».

Η TeraWatt δεν έχει ακόμη κατονομάσει πιθανούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών υποδομής φόρτισης ή των εταιρειών μεταφοράς φορτηγών. Η δήλωση δεν περιλάμβανε χρονοδιάγραμμα για το έργο I-10.

terawattinfrastructure.com