Η Tata Power θα δημιουργήσει δίκτυο 25.000 φορτιστών στην Ινδία

Ο Ινδός προμηθευτής ενέργειας Tata Power ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός δικτύου φόρτισης σε εθνικό επίπεδο στην Ινδία. Περίπου 25.000 σημεία φόρτισης πρόκειται να εγκατασταθούν τα επόμενα πέντε χρόνια. Η υποδομή φόρτισης θα παρακολουθείται από τη Βομβάη.

Η Tata Power δεν παρέχει καμία ρητή πληροφορία σχετικά με τις στοχευμένες δυνατότητες φόρτισης του προγραμματισμένου δικτύου. Οι νέοι σταθμοί φόρτισης θα συμπληρώσουν το υπάρχον δίκτυο φόρτισης της Tata Power. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό αποτελείται από περισσότερα από 3.600 δημόσια και ημιδημόσια σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 450 πόλεις της Ινδίας καθώς και πάνω από 23.500 φορτιστές σε ιδιωτικά νοικοκυριά.

Η εταιρεία ανήκει στον όμιλο Tata, έχει την έδρα της στη Βομβάη και εκπροσωπείται σε ολόκληρη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας, σύμφωνα με δικές της πληροφορίες. Στον τομέα της υποδομής φόρτισης, η ενεργειακή εταιρεία στοχεύει να παρέχει λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας. Αυτό αναμένεται να κυμαίνεται από λύσεις χρέωσης για ιδιώτες, επιχειρήσεις, στόλους και δημόσιους χώρους έως εγκαταστάσεις χρέωσης για ηλεκτρονικά λεωφορεία.

Επί του παρόντος, η Tata Power δραστηριοποιείται με τους φορτιστές της κυρίως μέσα και γύρω από τη Βομβάη, τη Γκόα, το Σουράτ, το Τσαντιγκάρ, το Χαϊντεραμπάντ, την Πούνε και το Μπανγκαλόρ. Η πρωτοβουλία χρέωσης είναι σύμφωνη με το Εθνικό Σχέδιο Αποστολής για την Ηλεκτρική Κινητικότητα (NEMMP) της ινδικής κυβέρνησης, λέει η Tata Power. Αυτό στοχεύει στην ανάπτυξη μιας υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογική πλατφόρμα και παρέχει εύκολη πρόσβαση σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Για τη λειτουργία του μελλοντικού δικτύου, η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα Κέντρο Επιχειρήσεων Δικτύου στη Βομβάη. Από εκεί, η υποδομή φόρτισης θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο.

tatapower.com