Η Tata σκέφτεται να κατασκευάσει εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Ο όμιλος Indian Tata εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής δύο εργοστασίων για την παραγωγή κυψελών μπαταριών, ένα στην Ινδία και ένα άλλο στην Ευρώπη. Με το τελευταίο εργοστάσιο, ο όμιλος θα παράγει κύτταρα για τη θυγατρική της Tata Jaguar Land Rover.

Ο PB Balaji, ο οικονομικός διευθυντής του τμήματος αυτοκινήτων της Tata Motors, είπε Reuters ειδησεογραφικό πρακτορείο. Δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τον όγκο παραγωγής ή το χρονοδιάγραμμα. «Θα πρέπει να το ανακοινώσουμε νωρίτερα παρά αργότερα», είπε ο Balaji στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου Auto Expo της Ινδίας στην Greater Noida. Είπε επίσης ότι ο εντοπισμός της κατασκευής κυψελών είναι το κλειδί για την αύξηση του μεριδίου των τοπικών εξαρτημάτων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας τοπικής αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Tata Motors είπε ότι έχει πουλήσει 50.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ινδία μέχρι στιγμής και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 10 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι τον Μάρτιο του 2026 και η εταιρεία αναμένει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεων μέχρι το 2025, σύμφωνα με το Reuters. Επί του παρόντος, είναι οκτώ τοις εκατό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων. Εκτός από την αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, η Tata Motors δραστηριοποιείται και στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων. Αρκετές παραγγελίες μεγάλης κλίμακας ηλεκτρικών λεωφορείων ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον Ινδό κατασκευαστή μέσω της ινδικής προώθησης CESL – όπως πάνω από 2.000 ηλεκτρικά λεωφορεία από την West Bengal Transport Corporation και την Bengaluru Metropolitan Transport Corporation και πάνω από 1.500 ηλεκτρικά λεωφορεία από την Delhi Transport Corporation.

Η ινδική αγορά αυτοκινήτων είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με το τεράστιο μέγεθος του πληθυσμού. Τα ηλεκτρικά μοντέλα αντιπροσώπευαν μόλις το ένα τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων περίπου 3,8 εκατομμυρίων οχημάτων πέρυσι, σύμφωνα με Reuters. Οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα ή πρόκειται να εισέλθουν στην αγορά περιλαμβάνουν τους τοπικούς ήρωες Tata Motors και Mahindra & Mahindra καθώς και τις κινεζικές μάρκες BYD και MG Motors.

Ωστόσο, η Ινδία εργάζεται για να καλύψει τη διαφορά με την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς η Mahindra και η Tata εργάζονται τόσο για την καθιέρωση της παραγωγής, όσο και για να οδηγήσουν τις τιμές σε πιο προσιτό επίπεδο. Ακόμη και ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η Citroën, προσπαθούν να εδραιώσουν τη θέση τους στη μεγάλη αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μια μεγάλη αγορά πιθανότατα θα βρεθεί και με τα ηλεκτρικά σκούτερ, καθώς τα δίτροχα είναι πολύ δημοφιλή στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας λόγω των πλεονεκτημάτων τόσο του μεγέθους όσο και της τιμής. Η Ola, η οποία παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο ηλεκτρικού οχήματος το 2021, εξετάζει ήδη τις ευρωπαϊκές αγορές, τουλάχιστον από άποψη σχεδιασμού και μηχανικής, για τις οποίες η εταιρεία δημιούργησε ένα κέντρο στο Κόβεντρι πριν από ένα χρόνο.

reuters.com