Η SVOLT παρουσιάζει τη νέα μπαταρία με τίτλο «Dragon Armor»

Η SVOLT, ο κατασκευαστής μπαταριών που προέκυψε από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall, παρουσίασε την καινοτομία του πακέτου μπαταριών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αυξημένη ασφάλεια και μεγαλύτερη αυτονομία. Η νέα “Dragon Armor Battery” είναι πλέον διαθέσιμη για προπαραγγελία από πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το SVOLT, το νέο πακέτο μπαταριών αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στα πρώτα μοντέλα παραγωγής το 2023, συμπεριλαμβανομένων ενός SUV και ενός κουπέ. Ωστόσο, τα μοντέλα σκυροδέματος ή ο κατασκευαστής οχημάτων δεν κατονομάζονται. Όπως συμβαίνει με την μπαταρία Blade της BYD και την μπαταρία Qilin της CATL, η μπαταρία Dragon Armor της SVOLT δεν είναι μια νέα χημεία κυττάρων με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, αλλά ένα νέο πακέτο μπαταριών.

Ανάλογα με τη χημεία των κυψελών που χρησιμοποιούνται στην Dragon Armor Battery, θα πρέπει να είναι δυνατή η εμβέλεια από 800 χιλιόμετρα (LFP) έως πάνω από 1.000 χιλιόμετρα (NCM). Με τα κύτταρα LFP, η απόδοση του ογκομετρικού πακέτου λέγεται ότι είναι 76 τοις εκατό υψηλότερη. Η SVOLT δημοσίευσε μια διαφορετική προδιαγραφή για τις κυψέλες NCM: αυτές οι κυψέλες λέγεται ότι μπορούν να φορτιστούν έως και 4C.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η αυξημένη ασφάλεια της μπαταρίας οφείλεται κυρίως στις νέες βαλβίδες υπερπίεσης. Σύμφωνα με αυτό, οι βαλβίδες εκτόξευσης κυψέλης τοποθετούνται τώρα στο κάτω μέρος (αντί για τη συνηθισμένη κορυφή) της συσκευασίας. Εάν ένα μόνο στοιχείο περάσει θερμικά, αυτό μπορεί να εξαπλωθεί σε γειτονικές κυψέλες με μια βαλβίδα πίεσης στην κορυφή – με τη νέα σχεδιασμένη βαλβίδα στο κάτω μέρος, η πίεση μπορεί να απελευθερωθεί αρκετά γρήγορα, σύμφωνα με το SVOLT.

Για να βελτιωθεί η ασφάλεια και η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, το πακέτο διαθέτει επίσης σχεδιασμό ψύξης διπλής όψης. Αυτό λέγεται ότι επιτρέπει στα κύτταρα να έρθουν σε επαφή με την πλάκα ψύξης σε μεγαλύτερη περιοχή, βελτιώνοντας την ικανότητα μεταφοράς θερμότητας κατά 70 τοις εκατό.

Η Dragon Armor Battery έχει σχεδιαστεί περισσότερο για μικρότερα οχήματα, ειδικά από την κατηγορία A00 έως την κατηγορία C. Δεδομένου ότι ο αριθμός των δομικών εξαρτημάτων έχει επίσης μειωθεί κατά 20 τοις εκατό, τα πακέτα μπαταριών υποτίθεται ότι είναι επίσης φθηνότερα και ελαφρύτερα.

cnevpost.com