Η Suzuki παρουσιάζει το ηλεκτρικό SUV concept για το 2025

Η Suzuki παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο eVX στο Auto Expo στην Ινδία. Η ιδέα είναι να γίνει μοντέλο σειράς για την παγκόσμια αγορά το 2025. Πρόκειται για ένα συμπαγές ηλεκτρικό SUV που υποτίθεται ότι έχει μεγάλη αυτονομία παρά το μέτριο μέγεθος της μπαταρίας του – αλλά με μεγάλη επιβάρυνση.

Με μήκος 4,30 μέτρα, πλάτος 1,80 μέτρα και ύψος 1,60 μέτρα, το eVX είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα VW ID.3, για να χρησιμοποιήσετε ένα μοντέλο ευρέως διαθέσιμο στην Ευρώπη για σύγκριση. Το eVX είναι τέσσερα εκατοστά μακρύτερο και ψηλότερο από το ID.3 που κατασκευάστηκε στο Zwickau.

Η Suzuki δηλώνει ενεργειακό περιεχόμενο 60 kWh για τη μελέτη – ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν πρόκειται για ακαθάριστη ή καθαρή αξία. Όπως είναι γνωστό, το ID.3 έχει 62 kWh μεικτά και 58 kWh καθαρά – η μεγαλύτερη μπαταρία με 82/77 kWh διατίθεται επίσης προαιρετικά.

Το eVX λέγεται ότι έχει απροσδιόριστη τετρακίνηση. Για την πρεμιέρα της μελέτης, η Suzuki δηλώνει αυτονομία 550 χιλιομέτρων – ωστόσο, σύμφωνα με το ινδικό πρότυπο MIDC. Οι τιμές WLTP δεν είναι γνωστές. Υποθέτοντας ότι η τετρακίνηση δεν είναι ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα, το ID.3 μπορεί πιθανώς να δώσει μια αρκετά καλή προεπισκόπηση μιας πιθανής τιμής WLTP: Το ID.3 Pro Performance έχει συνδυασμένη εμβέλεια WLTP 426 χιλιομέτρων. Σύμφωνα όμως με τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, η αεροδυναμική του eVX είναι πιθανό να είναι κάπως χειρότερη από αυτή του ID.3.

Όσον αφορά την εμφάνιση, το Suzuki eVX διαφέρει σαφώς από το VW: καθώς η ιαπωνική μάρκα έχει παράδοση εκτός δρόμου με το Jimny και άλλα μοντέλα, το ηλεκτρικό SUV έχει σχεδιαστεί με το στυλ ενός σύγχρονου τετράτροχου. Οι μπροστινοί και πίσω προεξοχές είναι κοντοί, τα μαρσπιέ έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιούν τη γωνία κλίσης. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πιο ακριβείς δηλώσεις για το πλαίσιο, οι φιλοδοξίες του μοντέλου εκτός δρόμου είναι ασαφείς.

Το υπόλοιπο σώμα διατηρείται σχετικά μοσχαρίσιο. Το απότομο μπροστινό μέρος και το μακρύ καπό θεωρητικά δεν θα ήταν απαραίτητα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ τα μαύρα πλαστικά στοιχεία στους θόλους των τροχών και τις πλευρές δίνουν στο eVX μια σαφώς στιβαρή εμφάνιση. Ωστόσο, υπάρχουν και μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία όπως τα συνεχόμενα πίσω φώτα και οι εξωτερικοί καθρέφτες κάμερας. Επιπλέον, η διχρωμία επιλέγεται για να κρύψει τις κολόνες Α και Β.

globalsuzuki.com